General Electric'ten kar açıklaması

ABD`li sanayi devi General Electric`in 3. çeyrek karı analist beklentilerini aştı.

ABD'li General Electric'in 3. çeyrek karı analistlerin beklentilerini aştı. İmalatı tekrar vurgulayan ve finans sektöründen geri çekilmeyi hızlandıran endüstri devi, karını, havacılık ve ulaştırma birimlerinin kazançlarıyla destekledi. 

Satışlar tahminlerin gerisinde kalırken firma hisselerinde ilk işlemlerde düşüş gerçekleşti. Petrol ve doğalgaz piyasasındaki hezimet nedeniyle gittikçe azalan ekipman talebi, şirket faaliyet gelirleri arasındaki en büyük düşüşün petrol ve doğalgazda olmasına sebep oldu.

Bu sonuçlar nedeniyle firma bir çeyreği dramatik bir portföy düzenlemesiyle tamamladı. Düzenlemeler arasında GE CEO’su Jeffrey Immelt’in GE Capital birimini daraltması ve jet motoru ve lokomotif benzeri ürünler yapan bölümleri güçlendirmesi de yer aldı. Firma, GE Capital varlıklarından milyarlarca dolar çıkarmaya karar verdi ve şimdi de Alstrom SA’dan satın alınan 8.5 milyar euro (9.64 milyar dolar) değerindeki enerji faaliyetini “haftalar içinde” kapatmaya hazır.

GE tarafından yapılan açıklamaya göre, şirketin düzeltilmiş karı 2.9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Hisse başına kar ise 29 sent oldu. 13 Bloomberg ekonomistinin ortalama beklentisi 26 sent idi. 27.9 milyar dolar olan gelir ise, 28.6 milyar dolarlık ortalama analist tahmininin altında kaldı.    

GE'den Cuma günü yapılan açıklamaya göre, şirket GE Capital’ın eski Kuzey Amerika perakende satış biriminin çoğunluk hisselerini elden çıkarıyor. Uzun süredir beklenen hisse senedi değişimi Synchrony Financial’da gelecek hafta başlamaya hazır. Bu ayrılma GE Capital’ın sistematik önem taşıyan finansal kurum olarak federal atanması için başvurusunda destek olacak.