Altın Fiyatları Ne Durumda Gram Altın Fiyatı Son Durum 30 Aralık Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu 2019

30 aralık altın fiyatlarının yanı sıra insanlar 2019 da altının akıbetini merak ediyor. 31 Aralık 2018 yılın son günü ve bakalım altın borsasında neler olacak. İstanbul Kapalı çarşı'da, Cuma kapanışta çeyrek altın 353,00 lira, Cumhuriyet altını 1.447,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise bir önceki kapanışa göre yüzde 0,28 düşüşle 216,60 liradan işlem gördü.

ALTIN FİYATLARI 30 ARALIK

Gram altın 216,79 TL'den alınırken, 216,84 TL'den satılıyor.

Çeyrek altın en çok tercih edilenler arasında yer alıyor ve 345,95 TL'den alınıp, 353,83 TL'den satılıyor.

Yarım altın 689,74 TL'den alınıyor, 707,66 TL satılıyor.

Cumhuriyet altınında ise alış fiyatı 1.433,00 TL, satış fiyatı 1.455,00 TL

Bu yazımızda, sizlere Değerli Madenler ve Kullanım Alanları Hakkında Bilgi Kısaca bu konu hakkında bilgiler vereceğiz.

Yerkabuğunda çok uzun yıllar boyunca gerçekleşmiş olan bazı hareketler sonucunda ortaya çıkan sıcaklık, basınç vb. değerler, çeşitli maddelerin bazı madenlere dönüşmesini sağlamıştır. Günümüzde bir ülkenin sahip olduğu zenginliklerden en önemlisi sahip olduğu yeraltı kaynakları olmaktadır. Yeraltı kaynakları direkt hammadde olarak yurtdışına satılarak kazanç elde edilebileceği gibi, çeşitli sanayi tesislerinde işlenmesi sonucunda değeri yüksek ürünler imal edilerek ülke ekonomisine getiri sağlayabilmektedir.

Bu bağlamda ülkemiz de madenler konusunda zengin bir coğrafyaya sahiptir. Üretilen madenler, direkt olarak satılmasının yanı sıra sanayi tesislerimizde de işlenir ve satışa sunulur. Bununla birlikte ülkemizde çok fazla bulunmayan petrol, elmas, altın gibi madenler de son derece değerli madenlerdir.

Değerli Madenler ve Kullanım Alanları

ALTIN

Takı sektöründe, kuyumculukta, para ve değerli eşya üretiminde kullanılır. Elektriği çok iyi ilettiğinden dolayı bazı sanayi tesisleri de altını kullanır.

ALÜMİNYUM

Çeşitli ürünlerin kaplamasında, elektrik elektronik sektöründe kullanılır.

KROM

Dayanıklı bir özelliğe sahip olan krom, eşyaların üretiminde, boya sanayiinde, çeşitli cisimler üzerine koruyucu madde olarak da kullanılmaktadır.

BOR
İnşaat, makine, uçak ve cam sanayii gibi ekonomik alanı çok geniş olan bor madeni, kendisinden yüksek derecede verim elde edilebilen bir maden olarak dünyanın gözde madenleri arasındadır.

BAKIR
Elektriği iyi iletmesi ve fiyatının uygun olması nedeniyle elektriğin taşınmasında en çok kullanılan madendir. Bunun yanı sıra inşaat sanayii, makine sanayii ve kimya alanında da kullanılır.

PETROL
Günümüzde bir ülkenin sahip olabileceği en önemli kaynaklardan bir tanesi de petroldür. Otomobil, tren, uçak gibi pek çok ulaşım aracının yakıt ihtiyacını karşılamasının yanı sıra konut ısınması gibi alanlarda da kullanılır.

DOĞALGAZ
Konut ısınmasında ve elektrik üretiminde de kullanılır.