20 ‘tatil’ sitesine daha dava açılıyor

TÜRSAB, Booking.com’la aynı durumda olan 20’ye yakın internet sitesi hakkında hukuki işlem başlatma kararı aldı. Söz konusu sitelerin arasında Airbnb yer alıyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Booking.com ile aynı durumda olan 20’ye yakın internet sitesi hakkında hukuki işlem başlatma kararı aldı. Birlikten yapılan açıklamaya göre Yönetim Kurulu toplantısında konuyu gündemine alan TÜRSAB, Türk pazarında, Türk müşteriye, Türkiye’de ürün ve hizmet satarak kazanç elde etmesine rağmen, vergi ödemeyerek Türk seyahat acentaları ve Türk tur operatörleriyle haksız rekabet eden Airbnb, Agoda, Skyscanner ve Expedia gibi 20’ye yakın internet sitesiyle ilgili hukuki işlem başlatacak.TÜRSAB’ın haksız rekabeti önlemek için açtığı dava sonucu Hollanda merkezli Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerine geçtiğimiz yıl durdurma kararı verildi. Şu anda sitede Türkiye’deki oteller yer almazken yurtdışındaki otellere rezervasyon yapılabiliyor. 

Haksız rekabet

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya birliğin aldığı 20 siteye dava açma kararıyla ilgili  “TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya konuyla ilgili, “Türkiye’deki müşterilere Türkiye’nin ürününü satıyorlar. Türkiye’de vergi sistemine dahil olmadan, fatura kesmeden yapıyorlar. Bu da haksız rekabet oluşmasına neden oluyor” açıklamasında bulundu

kURUMSAL ÜYELİK

Firuz Bağlıkaya geçen ay da konuyla ilgili “Booking.com benzeri siteler için ‘kurumsal üyelik’ statüsü üzerinde çalışıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.