Fenerbahçe Olympiakos basketbol maçı final özeti izle

Fenerbahçe Avrupa şampiyonu! Fenerbahçe Olympiakos maç özeti nefes kesti. Basketbolda temsilcimiz Fenerbahçe, Euroleague finalinde Olympiakos ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Olympiakos maç özeti izle. Euroleague finali maç özetinde salonda muhteşem bir atmosfer vardı. Sarı-lacivertli taraftarların desteğini de arkasına alan Fenerbahçe, Olympiakos karşısına ilk çeyrekten itibaren üstünlüğünü korumayı başardı. Euroleague final maçında Fenerbahçe rakibi Olympiakos’u 80-64 yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

Ve Fenerbahçe Avrupa şampiyonu! Euroleague final maçında Fenerbahçe rakibi Olympiakos’u 80-64 yenerek Avrupa şampiyonu oldu. Euroleague finali Fenerbahçe Olympiakos maç özeti nefes kesti. Fenerbahçe Olympiakos basket maç özeti izleme yolları haberimizde bulunuyor. Sarı lacivertli temsilcimiz Fenerbahçe, Euroleague finalinde tarihi bir maça çıktı. Final Four’un İstanbul’da oynanmasıyla birlikte seyirci desteğini de arkasına alan Fenerbahçe harika bir maç çıkardı. İlk çeyrekte ipleri eline alan Fenerbahçe son periyota da çift haneli farklarla girdi. İşte, Fenerbahçe’nin şampiyonluğa adım adım yürüdüğü Fenerbahçe Olympiakos maç özeti izleme yolları.

FENERBAHÇE OLYMPİAKOS MAÇ ÖZETİ

Fenerbahçe ilk çeyrekte maça muhteşem bir enerjiyle başladı. Seyirci desteğini de arkasına alan sarı-lacivertli ekip ilk çeyreği 26-18 önde kapadı.

İkinci periyotta iki takımın da savunmaları kıran kırana bir mücadele sergiledi. İki takım da skor bulmakta bir hayli zorlandı. Yunan ekibi Olympiakos periyodu 13-16 önde kapattı ve devre 39-34 Fenerbahçe lehine bitti.

Üçüncü periyotta iki takımın da faul haklarını erkenden doldurmasının avantajını temsilcimiz Fenerbahçe daha çok kullandı. Sık sık faul çizgisine giden Fenerbahçe, Olympiakos’un hücumlardan boş dönmesiyle birlikte farkı açmaya başladı. Bu çeyrekte 21-14 üstünlük sağlayan Fenerbahçe, final çeyreğine de 60-48 önde girdi.

Final periyotunda ise Fenerbahçe adeta coştu. Art arda basketler bulan Fenerbahçe maçın son 6.30 dakikalık bölümüne 68-52 önde girdi. 

Euroleague final maçında Fenerbahçe rakibi Olympiakos’u 80-64 yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

OLYMPIAKOS BAŞKANI TARAFTARLARIN ARASINDA

Olympiakos Başkanı Vangelis Marinakis, Yunanistan'dan gelen taraftarlar ile birlikte maçı takip etti. Mücadeleyi takip etmek üzere Sinan Erdem Spor Salonu'na yaklaşık 2 bin 500 Olympiakoslu taraftarlar geldi. Zaman zaman atışmalar meydana gelince güvenlik İki takım arasına yerini aldı. 

GENÇLİK VE SPOR BAKANI KILIÇ PROTOKOLDEN İZLEDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şampiyonluk maçını protokoldeki yerinden izledi. Bakan Kılıç'a protokol tribününde

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu eşlik ederken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın protokol tribününden maçı izledi.

Öte yandan Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, Galatasaray Kulübü Basketboldan Sorumlu Yöneticisi Can Topsakal,  Ali Koç'un yanı sıra sanat ve spor camiasından çok sayıda ünlü isim de final maçını takip etti. 

ANKARA'DA DA DEV EKRAN

Tarihi maç öncesi İstanbul'da pek çok belediye dev ekranlar kuracağını açıkladı. Ankara'da da dev ekrandan maç yayınlanacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter adresinden, Euroleague Final Four’da finale çıkan Fenerbahçe’nin Olimpiakos ile oynayacağı şampiyonluk maçı için Kızılay-Güvenpark’a dev ekran kurduracağını açıkladı.

Fenerbahçe, Euroleague’de şampiyon oldu! İşte tarihi zaferin şifreleri

İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nun ev sahipliğini yaptığı THY Euroleague Final Four’da şampiyon olan takım temsilcimiz Fenerbahçe oldu. Türkiye’nin ilk Euroleague kupasını kazanmayı başaran Fenerbahçe tarihi bir zafer yaşadı. Yeni formatıyla uzun bir serüven olan THY Euroleague’de iği göğüsleyen Fenerbahçe’nin tarihi zaferinin şifrelerini derledik.

OBRADOVİC’İN ÇALIŞMA HIRSI VE TECRÜBESİ 

Fenerbahçe’nin koçu Zeljko Obradovic kuşkusuz sarı lacivertli takımın tarihi zaferinde en önemli rolü oynuyor. Avrupa'nın en iyi koçu olarak gösterilen Obradovic sarı-lacivertlileri de şampiyon yaparak Euroleague'de 9. kez şampiyonluk yaşamış oldu. Obradovic maçtan sonra basın toplantısında ‘Sezon başında Final Four İstanbul’da olduğu için bana baskı yapanlar oldu. Şunu bilmelisiniz ki bana, benden fazla kimse baskı yapamaz. En çok baskıyı ben kendime yapıyorum’ dedi.

ÜST ÜSTE 3. KEZ FINAL FOUR OYNAMANIN TAKIMA VERMİŞ OLDUĞU TECRÜBE

Takımın başına Obradovic’in getirilmesinden sonra Fenerbahçe, 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında Final Four oynamayı başarmış ve geçen sene finalde CSKA’ya uzatmalar sonucunda mağlup olmuştu. Üst üste Final Four oynayan takımın iskeletini bozmadan doğru transferler yaparak daha da güçlenen Fenerbahçe, bu sezon İstanbul’da düzenlenen Final Four’da zafere ulaşmayı başardı.

EKPE UDOH’UN OLAĞANÜSTÜ PERFORMANSI

Fenerbahçe’nin tecrübeli pivotu Ekpe Udoh, Final Four’da ilk önce Real Madrid’e karşı yıldızlaştı, finalde Olympiakos’a karşı ise adeta alev aldı. Savunmada rakip oyuncuları potaya yaklaştırmayan Udoh kritik dakikalarda vurduğu bloklarla Fenerbahçe’nin sayı farkını korumasını sağladı. Final Four’un iki maçında da en çok sahada kalan isim olmasına rağmen müthiş enerjisiyle dikkat çeken Udoh, turnuvanın MVP’si (en değerli oyuncusu) oldu.

SİNAN ERDEM’İ DOLDURAN TARAFTARLARIN MÜTHİŞ DESTEĞİ

Sinan Erdem Spor Salonu’nda Fenerbahçe, CSKA, Olympiakos ve Real Madrid’in katıldığı Final Four’da sarı lacivertli taraftarlar çoğunluğu oluşturdu. Takımlarına verdikleri müthiş destek ve salonda yaratılan atmosferle Fenerbahçe taraftarı da bu tarihi zaferde büyük rol oynadı.