Fenerbahçe Genel Menajeri Gherardini: Maccabi gelecek sezon lig ve EuroLeague takımlarını ayıracakmış

Fenerbahçe Genel Menajeri Maurizio Gherardini, ''Maccabi gelecek sezon lig ve EuroLeague takımlarını ayıracakmış. Bakın, biz bunu yapmak istemiyoruz. Ancak kurallar bize karşı olursa, biz de Türkiye Ligi’ni öldürecek bu hamleyi yapmak zorunda kalabiliriz'' dedi.

POTANSİYELİMİZ VAR

Fenerbahçe Genel Menajeri Maurizio Gherardini, Türkiye Ligi’nin öldürmek istemediklerini söyledi. Gherardini, "Mutlaka çözüm için beraber hareket etmeliyiz. Maccabi gelecek sezon lig ve EuroLeague takımlarını ayıracakmış. Bakın, biz bunu yapmak istemiyoruz. Ancak kurallar bize karşı olursa, biz de Türkiye Ligi’ni öldürecek bu hamleyi yapmak zorunda kalabiliriz. Günün sonunda hep beraber şunu düşünmeliyiz; ‘Nasıl daha iyi yapabiliriz?’ daha doğrusu ‘Nasıl beraberce daha iyiye gidebiliriz?’ kesinlikle potansiyelimiz var. Daha iyisini yapabiliriz. Peki daha iyisini yapmak nedir? Daha çok para harcamak mı? Ben buna kesinlikle katılmıyorum. Benim açımdan daha iyisini yapmak, daha iyi fikirlere sahip olmaktır" diye konuştu.

5 YILLIK PLAN OLABİLİR

ANADOLU Efes Genel Menajeri Alper Yılmaz ise "Ortak bir plan yapmak ve planı hep beraber takip etmek. Biz bunu EuroLeague’de yapmaya başladık. Ancak Türkiye’de bunun oturması için karşılıklı daha büyük bir efor lazım. Federasyon mutlaka daha uzun vadeli bir planla kulüplerin karşısına çıkmalı. Bu 5 yıllık bir plan olabilir. Sürekli ‘Önümüzdeki yıl ne olacak?’ diye düşünmemeliyiz. Bence Türkiye Ligi olarak, 6 yabancı kuralına yeni adapte olduk. Türk oyuncular, maç başına 200 dakikalık pastanın ortalama 60 dakikasını alıyor. Basite indirgersek; 1.5 Türk oyuncu devamlı parkede. Az önce 5 yıllık plan dedim ya, bu planların meyveleri toplama evresi var. Biz bu yabancı kuralına yeni adapte olduk, bırakın meyveleri toplayalım" dedi.