Mesut Özil'e penaltı saldırısı!

Bayvera Maliye Bakanı, İtalya maçında atışı kaçırınca ''Mesut'a penaltı attırmayın'' diye ırkçı bir tweet attı. Söder, tepkiler üzerine tweeti sildi.

1

Almanya, penaltılarla da olsa tarihinde ilk kez büyük turnuvalarda İtalya'yı eleyip, EURO 2016'da adını finale yazdırırken, Almanlar, bu şöleni bile Mesut Özil'e ırkçı saldırıya dönüştürmeyi başardı. Bavyera Maliye Bakanı Markus Söder, Neonazi yüzünü sosyal medyada ortaya çıkardı. Mesut'un 65. dakikada Buffon'a attığı golü görmezden gelen Söder, Müller ve Schweinsteiger de penaltı kaçırmasına karşın Türk oyuncuya yüklenip, "Mesut'a penaltı attırmayın" diye bir mesaj yazdı.

OLAY UTANÇ VERİCİ BİR TAVIR

Söder'e tepki yağdı. Alman bakan, Mesut'a saldırdığı tweeti silmek zorunda kaldı. Söder, Almanya'nın yarı finale yükselmesi üzerine "İyi iş. Sadece bundan sonra penaltıları gençler atsın. Müller, Schweinsteiger ve Özil kaçırdı" diye kendini affettirmeye yönelik bir mesaj attı. Bild Gazetesi, Söder'in Mesut'a tavrını ise 'Utanç verici' olarak niteledi.

BALERİN ZAZA ŞIMARIK PELLE

İtalya'da gündem; Almanya maçında kaçan ve Çizme'yi yarı finalden eden penaltılar oldu. En çok eleştirilen isimler ise Zaza ile Pelle... Simone Zaza'nın vuruş anında yaptığı hareket, sosyal medyada büyük alay konusu oldu. İtalyan basını ise Zaza'yı balerine benzetti. Pelle'nin penaltı atışı sırasında Neuer'e "Aşırtma atayım mı?" diye el işareti yapması da eleştirildi. Yorumcu Thierry Henry ise "Hayatımda bu kadar kötü penaltı atışları görmedim. Gerçekten İtalya'yı yaktılar" şeklinde konuştu.