EURO2016: İsveç - Belçika: 0-1

EURO2016'nın E Grubu'nda İsveç ile Belçika karşı karşıya geld. Karşılaşma Belçika'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

1

EURO2016 E Grubu son maçında İsveç ile Belçika karşı karşıya geldi.


Allianz Riviera'da oynanan ve Alman hakem Felix Brych'in düdük çaldığı maçı Belçika 1-0 kazandı. Belçika'ya 3 puanı getiren gol 84. dakikada Radja Nainggolan'dan geldi.

Bu sonucun ardından Belçika 6 puanla grubu ikinci sırada tamamladı ve İtalya'nın ardından son 16'ya çıkan ikinci takım oldu. İsveç ise 1 puanla son sırada kaldı.

Turnuva sonrası milli takımı bırakacağını açıklayan Zlatan Ibrahimovic ve arkadaşlarının tüm çabalarına rağmen İsveç galibiyet alamadı ve EURO2016'ya grup aşamasında veda etti.

İsveç'te Erkan Zengin ve Jimmy Durmaz ikinci yarı oyuna dahil oldu.



NAINGGOLAN'IN FÜZESİ İSVEÇ'İ YIKTI

Temkinli geçilen ilk yarının ardından İsveç Zlatan Ibrahimovic ile arkadaşları ikinci yarıda Belçika kalesine akınlar düzenledi ancak golü bir türlü bulamadı.

İki takımın da ofsayt gerekçesiyle birer golü verilmezken Belçika'da 84. dakikada sahneye çıkan Radja Nainggolan harika bir gol attı ve takımına maçı kazandırdı.


 

İSVEÇ 0 - 1 BELÇİKA

MS. Karşılaşma sona erdi.

90' Ceza sahası dışı sol tarafından kullanılan serbest vuruşta Jimmy Durmaz ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

87' Belçika cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Romelu Lukaku oyundan alınırken yerine Christian Benteke oyuna dahil oluyor.

86' Ceza yayı içerisinde topla buluşan Zlatan Ibrahimovic vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

84' GOL! Belçika, Radja Nainggolan ile öne geçiyor! Eden Hazard'ın pası ile ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Radja Nainggolan sert vuruyor va topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

82' Dries Mertens sol çaprazdan ceza sahasına sokuluyor ve rakibi Albin Ekdal'i geçerek sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak kaleci Andreas Isaksson sol köşeye uzanıyor ve gole izin vermiyor.

75' Belçika gole çok yaklaşıyor. Kevin De Bruyne'nün ara pası ile sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Romelu Lukaku ceza sahasına girer girmez vuruşunu yapıyor ancak kaleci Andreas Isaksson gole izin vermiyor.

71' Belçika cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yannick Ferreira-Carrasco oyundan alınırken yerine Dries Mertens oyuna dahil oluyor.

70' İsveç'de ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sebastian Larsson oyundan alınırken yerine Jimmy Durmaz oyuna dahil oluyor.

65' İsveç cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Marcus Berg oyundan alınırken yerine John Guidetti oyuna dahil oluyor.

60' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Kevin De Bruyne ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

57' Yannick Ferreira-Carrasco'nun pası ile ceza yayı sol tarafında topla buluşan Eden Hazard yerden sert vuruyor ancak top savunmadan geri geliyor.

49' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Kim Kallström ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak bu topu savunmada Romelu Lukaku karşılıyor.

46' İkinci yarı başladı.

D.A Hakem Felix Brych ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45' Hava topu mücadelesinde Axel Witsel, rakibi Marcus Berg'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

42' Hızlı çıkan Belçika'da Eden Hazard'ın uzun pası ile Kevin De Bruyne kaleci ile karşı karşıya kalıyor ancak tecrübeli oyuncunun pozisyonu ofsayt.

37' Kullanılan serbest vuruşta Kevin De Bruyne dokunuyor ve Jan Vertonghen'in sert vuruşu barajdan geri geliyor.

34' Hızlı gelişen Belçika konta atağında ceza yayına sokulan Kevin De Bruyne, rakibi Albin Ekdal'ın müdahalesine maruz kalıyor. Pozisyon sonrasında hakem Felix Brych, Albin Ekdal'ı sarı kart ile cezalandırıyor. Şimdi Belçika kritik bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

32' Belçika'da Thomas Meunier, rakibi Emil Forsberg'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

30' Sol kanattan gelişen atakta Yannick Ferreira-Carrasco rakibini geçerek son çizgiye iniyor ve ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma Lukaku'dan önce bu topu karşılıyor.

27' Marcus Berg'in pası ile ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Zlatan Ibrahimovic yerden vuruşunu yapıyor ancak top sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

24' Emil Forsberg'in pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Zlatan Ibrahimovic dönerek vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.

20' Sol kanattan gelişen atakta Eden Hazard son çizgiye inerek ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

18' Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Kim Kallström ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

14' Topla birlikte ceza yayına sokulan Eden Hazard yerden sert vuruyor ancak top savunmadan geri geliyor.

12' Eden Hazard'ın havadan pası ile ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Thomas Meunier ceza sahasına giriyor ve ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak kaleci Andreas Isaksson bu topu tek yumruk ile uzaklaştırıyor.

9' Sağ kanattan gelişen atakta Thomas Meunier ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

6' Belçika takımı sahanın sol köşesindan korner atışı kullanacak. Topun başındaki oyuncu Kevin De Bruyne.

1' Ve zorlu mücadele başladı.

İŞTE İLK 11'LER

İSVEÇ: Isaksson, Johansson, Granqvist, Olsson, Forsberg, S. Larsson, Ekdal, Kallstrom, Ibrahimovic, Berg, Lindelof

BELÇİKA: Courtois, Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Witsel, Nainggolan, De Bruyne, Carrasco, Hazard, Lukaku