EURO 2016 günün maçı: Polonya - Portekiz

Turnuvada henüz golü olmayan Lewandowski ile EURO 2016'nın en büyük hayal kırıklıklarından Cristiano Ronaldo'dan biri bu gece evine dönecek. Yenilgiyi unutan Portekiz, son 8 galibiyetini tek farklı aldı.

EURO 2016 heyecanı, çeyrek final maçlarıyla bu akşam yeniden başlıyor. Lewandowski’li Polonya ile Cristiano Ronaldo’nun çetesi Portekiz, Marsilya’da saat 22.00’de kozlarını paylaşıyor. Bu maçı kazanan 6 Temmuz’da Galler-Belçika eşleşmesinin galibi ile yarı finalde karşılaşacak. Polonya, grup maçlarını gol yemeden ve mağlubiyet yüzü görmeden tamamladı. Son 16’da 1-1 biten İsviçre maçını ise penaltılarla aldı. Dünya yıldızları Zlatan İbrahimovic ve Rooney’in ardından Robert Lewandowski veya Cristiano Ronaldo’dan biri daha bu gece evine dönecek. 

CR7 REKOR KIRABİLİR

Lewy, en son Euro 2012’deki ilk grup maçında Yunanistan’a 17. dakikada gol attı. 643 dakikadır ne gol atabildi ne de asist yapabildi. Avrupa şampiyonalarında 18 ile en fazla forma giyen oyuncu olan Cristiano Ronaldo, Michel Platini’nin 9 golle en skorer oyuncu rekorunu kırmaya da bir gol uzaklıkta. Portekiz, 11 maçtır yenilmiyor. Teknik Direktör Fernando Santos yönetiminde 8 galibiyet de tek farklı skorla aldı. 

MUHTEMEL 11'LER

POLONYA: Fabianski, Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk, Maczynski, Krychowiak, Blaszczykowski, Milik, Grosicki, Lewandowski

PORTEKİZ: Patricio, Cedric, Pepe, R.Carvalho, Guerreiro, W.Carvalho, A.Silva, Moutinho, Mario, Nani, Ronaldo

SAAT: 22.00

STAT: Velodrome
YAYIN: TRT 1, LİG TV, AKSAM.COM.TR
HAKEM: Felix Brych