EURO 2016 final maçı: Portekiz - Fransa

Stade de France'daki finalde tüm gözler, takımlarını finale getiren Ronaldo ve Griezmann'da olacak. Portekiz'de 18'lik Renato Sanches ile Fransa kalecisi Hugo Lloris de maçın yıldız adayı.

1

30 günde 50 maç ve 107 golden sonra EURO 2016 bugün ev sahibi Fransa'nın Portekiz ile Paris'te oynayacağı final ile sona eriyor. Portekiz, taktik disiplinin yanı sıra Cristiano Ronaldo'nun verdiği ilham ile finale geldi. Defansiften çok ihtiyatlı bir futbol oynuyor. Gruptaki bütün maçlarda berabere kalırken, 3-3'lük Macaristan maçında elenmenin eşiğine geldi. Yine de en iyi üçüncüler arasında son 16'ya kaldı.

RENATO SANCHES PARLADI

Galler'i 2-0 yendikleri maç, 90 dakika içinde aldıkları tek galibiyet oldu. Ancak Teknik Direktör Fernando Santos yönetiminde 13 maçtır da yenilmiyorlar. Turnuva boyunca rotasyonda isabetli kararlar alan Santos, 18 yaşındaki Renato Sanches'i de parlattı. Fransa ise turnuvaya miskin başladı. Maçları son çeyrekte domine ederken, savunmada kırılgan gözüktü. Teknik Direktör Didier Deschamps, Antoine Griezmann'ı Olivier Giroud'a yakın oynattığı 4-2-3-1 sistemini bulana kadar sürekli arayış içindeydi. Fransa 98 ve EURO 2000'de kaptan olarak şampiyonluk yaşayan Deschamps, 5-2'lik İzlanda ve 2-0'lık Almanya zaferlerine aynı kadroyla çıktı. Portekiz'e karşı da takımı bozmaması bekleniyor.

GRIEZMANN KRALLIĞINI AÇIKLIYOR

Atletico Madrid'in yıldızı Antoine Griezmann, bugün büyük ihtimalle taç giyecek. 6 gollü Griezmann, Platini'den sonra (1984'te 9 gol) bir büyük turnuvada en çok gol atan Fransız futbolcu konumunda.

CR7'NİN 234 DAKİKADIR GOLÜ YOK

Avrupa Şampiyonalarında 9 golü bulunan Cristiano Ronaldo, 20 ile Avrupa Şampiyonaları'nda en çok maça çıkan oyuncu. Ronaldo, Fransa karşısında 234 dakikada gol atamadı. Portekiz kaybederse CR7'nin Messi gibi milli takımı bırakıp bırakmayacağı merak konusu.

MUHTEMEL 11'LER

PORTEKİZ: Rui Patricio, Cedric, Fonte, Pepe, Guerreiro, Pereira, Sanches, Silva, Nani, Mario, Ronaldo

FRANSA: Lloris, Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra, Matuidi, Pogba, Sissoko, Payet, Griezmann, Giroud

SAAT: 22.00

STAT: Stade de France
YAYIN: TRT 1 / LİG TV / AKSAM.COM.TR
HAKEM: Mark Clattenburg