Avrupa'da 1.100 ofiste 'Türkiye seferberliği'

Küresel gayrimenkul danışmanlığı şirketi ERA’nın Avrupa Başkanı François Gagnon, Avrupa’da ‘Türkiye yılı’ ilan ettiklerini açıkladı. 14 ülkede bulunan toplam 1100 ofiste, Türkiye’nin etkin tanıtımı yapılacak. 

Yeni yıla hızlı bir başlangıç yapan ve şubat ayında da bunu devam ettiren yabancılara konut satışı, ilk iki ayda 6 bin 489 adede ulaştı. Geçen yılın ocak-şubat döneminde 3 bin 471 adet konut yabancıya satılırken, bu da yüzde 87’lik artışa işaret etti. Türkiye’nin yabancılar için sunduğu yüksek potansiyel, gayrimenkul danışmanlığı firmalarının da dikkatini çekmiş durumda. Bu şirketlerden biri de küresel gayrimenkul danışmanlığı sektörünün önde gelen oyuncularından ERA. 

'TÜRKİYE YILI’ İLAN ETTİK 

ERA’nın Avrupa Başkanı François Gagnon, Türkiye’deki bu potansiyeli yerinde görmek üzere Türkiye’ye geldi. Gagnon, ERA Avrupa olarak bugün itibarıyla 14 ülkede 1.100 ofis ve 5 binin üzerinde danışmanla yola devam ettiklerini söyledi. Gagnon, “Türkiye’de bulunan ekibimiz, buradaki potansiyeli ve verileri bizlere sunduğunda oldukça şaşırdık. Ve 2019 yılını Avrupa’da ‘Türkiye yılı’ ilan etmeye karar verdik” şeklinde konuştu. 

NICE’TEN DAHA AVANTAJLI 

ERA olarak, Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Avrupalıların kendileri için iki önemli hedef kitleyi oluşturduğuna dikkat çeken Gagnon, “Avrupa’da yaşayan birinci jenerasyon Türklerin yatırım yapmak istediği yer kendi memleketleri. Ama ikinci ve üçüncü jenerasyon daha çok büyük şehirlere kayıyor. Çünkü buradaki potansiyeli çok net biçimde görüyorlar. Diğer yandan Avrupalılar için de durum benzer. Bugün çok sayıda Avrupalı için Türkiye’de, özellikle sahil kesiminde ev sahibi olmak, Nice’te ya da Cote d’Azur’de ev sahibi olmaktan çok daha avantajlı. İlk olarak fiyatlar çok daha uygun ikinci olarak evler çok daha kaliteli” şeklinde konuştu. 

İskandinavlar da yatırım peşinde 

dövizdeki yükselişle birlikte Türkiye’deki fiyatların yabancılar için daha uygun hale geldiğinin altını çizen Gagnon, “Bugün itibarıyla Almanya, Hollanda ve Belçika gibi Türk nüfusun yoğun olduğu ülkelerde Türkiye ilgisinin çok yüksek olduğunu söyleyebilirim. Ama bunun dışında, İsveç başta olmak üzere İskandinav ülkelerinde de Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen çok ciddi bir kesim var" diye konuştu.

Kendine has ‘tılsım’ı var 

Bu günlerde özellikle yabancı basında, Türkiye ile ilgili gerçeği yansıtmayan, taraflı haberlerle yoğun olarak karşılaşıldığını belirten Gagnon, şunları söyledi: “Türkiye’nin kendine has bir tılsımı var. Ve bu tılsımın da en doğru şekilde anlatılması gerekiyor. Türkiye son derece güvenli bir ülke. Müthiş fırsatlar barındırıyor Türkiye’nin tılsımı kamuoyuna doğru biçimde aktarıldığında yabancıya satış konusunda müthiş bir başarı hikayesi yazılabilir.” 

2 bini aşkın satışa aracılık etti

ERA Türkiye Genel Müdürü Can Özatay, geçtiğimiz yıl içinde yabancılara yapılan konut satışının 40 bin civarında gerçekleştiğini hatırlatırken, “Yabancıya konut satışında bu yıla da oldukça hızlı bir giriş yaptık. En iyimser tahminlerle bile yılsonunda 50 bin adetlik bir satışa ulaşacağımızı öngörüyoruz. Biz yüzde 5’lik bir pay almayı hedefliyoruz. 2019'da hedefimiz 2 binden fazla yabancı bireysel yatırımcıya gayrimenkul satmak" diye konuştu.