Zuchex'e bu yıl rekor katılım var... Açılışa bir ay kala tüm standlar doldu

Ev ve mutfak eşyaları sektöründe yılın dünya ölçeğindeki en büyük ticaret buluşması olan Zuchex, 15 Eylül'de kapılarını açıyor. Açılışa bir ay kala tüm stant alanları dolarken, firmalar, gelecek yıl için şimdiden yer ayırtıyor.

Açılışına yaklaşık 1 ay kala tüm stant alanları dolan ve katılım rekoru kıran Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı Zuchex, ziyaretçi rekoru için de gün saymaya başladı. 10 milyar dolar büyüklüğe ulaşan ev ve mutfak eşyaları sektöründe bu yılın dünya ölçeğindeki en büyük uluslararası ticaret buluşması olan Zuchex'te, tüm stant alanları doldu. 15-18 Eylül tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü'nde yaklaşık 100 bin metrekare alanda gerçekleşecek olan fuara, yurtiçi ve yurtdışından toplamda 650 firma katılacak.

37 BİN SATIN ALMACI

Tarsus Türkiye tarafından, Ticaret Bakanlığı, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) ve KOSGEB destekleriyle bu yıl 32'ncisi düzenlenecek fuarı 4 gün boyunca yurtiçi ve yurtdışından 37 binden fazla satın almacının ziyaret etmesi bekleniyor. Tarsus Türkiye Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, "Zuchex'te tek metrekare boş yer kalmadı. Fuara katılamayan firmalar, gelecek sene için şimdiden rezervasyon yaptırıyor" diye konuştu. Aytemur, Zuchex 2022'nin, ev ve mutfak eşyaları sektörüne toplamda 1.5 milyar dolarlık ihracat katkısı yapacağını söyledi.

YENİ TASARIMLAR SAHNEDE

Seçkin markaların en yeni koleksiyonlarını, sektör profesyonelleriyle buluşturacak olan Zuchex 2022'de; 'sofra ve mutfak eşyaları', 'pişirme ekipmanları', 'plastik ev eşyaları / bahçe aksesuvarları', 'ev eşyaları', 'dekoratif ev ve mutfak eşyaları' ile 'elektrikli ev aletleri' kategorilerinde 2023 tasarımları bir arada sergilenecek.

BU YIL 7 MİLYAR $ İHRACAT HEDEFLENİYOR

Fuarla ilgili bilgi veren ZÜCDER Başkanı Mesut Öksüz de, şunları söyledi: "2021 yılında 6 milyar dolar ihracat yapan sektörümüz, bu yıl 7 milyar dolarlık bir ihracat hedefliyor. Bu hedefler doğrultusunda 32 senedir yer aldığımız Zuchex, ihracatımızı destekleyen önemli fuarlardan biri. Sektörümüz kilogram başına ihracatta 3 dolarların üzerinde seyrederken, ihracatının yüzde 58'ini ise AB ülkelerine gerçekleştiriyor. Pandemi nedeniyle 2 yıl ara verilen fuarı, geçen sene gerçekleştirmiş ve yoğun bir ilgiyle karşılaşmıştık. Bu sene de beklentilerimiz çok yüksek. Tedarik zincirinin kırılmasından dolayı talebin Türkiye'ye kayması, Rusya'yla gelişen ticaret ve Türkiye'nin lojistik avantajı gibi birçok sektör, yılın hareketli geçmesini sağlarken satın almacılarının da ilgisini Zuchex'e çekti."