Zorunluluk yok ama 27 bin işletme 'yeşil nokta' kullanıyor 

Bakan Zeybekci, atıkların geri kazanımlarını sağlayacak bir şekilde tasarlanan 'yeşil noktalı' ambalajları piyasaya süren işletme sayısının 26 bin 974 olduğunu açıkladı.   

Yelda GÖKDAĞ

Çevreci işletmeler plastik ambalaj kullanım yaygınlığını azaltmak üzere harekete geçerek, 'yeşil noktalı' ambalaj üretimini artırdı. 

Ambalaj atıklarının yönetimi konusunda yetkili kuruluş olan Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı'yla (ÇEVKO) sözleşme imzalayan firma sayısı ise 991’e yükseldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yeşil noktalı ambalajları piyasaya süren işletme sayısının 26 bin 974 olduğunu belirtti. 

yükümlülüğü yerine getiriyor 

Bakan Zeybekci “ Ülkemizde zorunluluk arz etmeyen yeşil nokta kullanımı için ÇEVKO ile sözleşme yapan 991 firma bulunuyor” açıklamasında bulundu. Zeybekci şöyle devam etti: “Ambalajların üzerinde yer alan “Yeşil Nokta” işareti, o ambalajlı ürünü piyasaya süren ekonomik işletmenin ambalaj atıklarının geri kazanımı ile ilgili yasal yükümlülüklerini yerine getirdiği anlamına geliyor.” 

Kamu spotu hazırlandı 

 Yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, bu atıkların ayrı biriktirilmesi ve geri dönüşümün önemine istinaden başta  her yıl ilgili paydaşlara yönelik çok sayıda eğitim düzenlendiğini belirten  Zeybekci , “Ayrıca ambalaj atıkları ile ilişkili olarak çevrenin önemine ve çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik kamu spotları hazırlanmıştır” diye konuştu.