Ziraat'ten kuraklığa karşı tasarruflu sulama kredisi

‘Tasarruflu Sulama Kredisi'nde yerli üretilen sulama sistemlerini alan üreticilere 5 milyon liraya kadar kullanacakları kredilerde faiz yok.

Ziraat Bankası, tarımsal sulamada modern basınçlı sulama sistemlerinin kullanımının yaygınlaştırılması ve su kaynaklarının daha verimli kullanılmasının sağlanması amacıyla çiftçiler için uzun vadeli ‘Tasarruflu Sulama Kredisi’ni uygulamaya koydu. Ziraat Bankası Tarımsal Pazarlama Grup Başkanı Ferhat Pişmaf, kullanılabilir suyun yüzde 70’inin tarımsal sulama amacıyla tüketildiğini bildirdi.

VERİMLİLİK ARTIYOR

Pişmaf, “Modern basınçlı sulama sistemlerinin kullanılması halinde bitkiye ihtiyacı kadar su verilerek daha az su kullanılıyor ve üreticinin sulama masrafları da düşüyor” dedi. Bu mevsimde tarımsal sulama yapılmasa da sezona hazır olabilmek için sulama sistemlerinin şimdiden hazırlanması gerektiğini anlatan Pişmaf, basınçlı sulama sistemleriyle maliyetler düşerken verimde önemli artışlar sağlandığını vurgulayarak, “Bu sistemlerin kullanımını ne kadar yaygınlaştırırsak su kaynaklarımızı da o kadar koruyabiliriz” dedi. 

7 YILA KADAR VADE İMKANI

Pişmaf, şöyle konuştu: “Bu krediyle yurtiçinde üretilen sulama sistemlerini alacak üreticilerin 5 milyon TL’ye kadar kullanacakları kredilerde faiz Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanacak, komisyon alınmayacak. Üretici öz kaynak koymayacak.7 yıla kadar vade uygulanacak.”