Ziraat'in ‘Bankacılık Okulu'nda ilk ders

Ziraat Bankası Bankacılık Okulu'nun yeni eğitim döneminin açılışı, Ziraat Bankası'nın Ankara Ulus'taki Tarihi Genel Müdürlük Binası'nda Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın da katılımıyla yapıldı.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, "Bugün 1 trilyon TL'yi aşan aktif büyüklüğümüzle Türkiye'nin en büyük bankasıyız. 1800'e varan şube sayımızla en yaygın hizmet ağına sahibiz" dedi.

BU YIL 152 ADAY VAR

Çakar, "Misyonumuzu sürdürürken, en önemli aktifimizi ise insan kaynağımız olarak görüyoruz. Kökleri 95 yıl öncesine dayanan, 1989'da güncel adını alan 'Ziraat Bankası Bankacılık Okulu' sektörde bilinen, kaliteli ve profesyonel eğitim veren bir marka eğitim kurumu olmuştur" dedi. Bu yıl 152 bankacı adayının eğitim alacağı Ziraat Bankası Bankacılık Okulu'nun kökleri 1926 yılında kurulan 'Ameli Bankacılık Mektebi'ne dayanıyor. Titiz bir çalışma neticesinde belirlenen adaylar, sektör gelişmeleriyle yenilenen müfredat doğrultusunda eğitim görüyorlar. Sağlanan eğitim programında, Mesleki Eğitimler, Uzaktan Eğitim Uygulamaları, Pekiştirme Uygulamaları ve İşbaşında Eğitim Uygulamaları yer alıyor. Ziraat Bankası Bankacılık Okul, Ankara Üniversitesi'yle gerçekleştirdiği işbirliğiyle de yeni bir ilke de imza atıyor. Okul, kendi markasıyla yüksek lisans ve doktora programları açacak.