Ziraat'in 600 milyon dolarlık ihracına 3 katı aşkın talep

Ziraat Bankası 5 yıl vadeli, 600 milyon dolar tutarlı sürdürülebilir eurobond ihracı gerçekleştirdi.

Ziraat Bankası Finansal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, “BNP Paribas, Citibank, HSBC, ICBC, JP Morgan, Mizuho Bank’ın yetkilendirildiği eurobond ihracı, yüzde 5.375 kupon oranı ve yüzde 5.5 faiz oranıyla gerçekleştirildi. İhraç, Türkiye’den sermayesinin yüzde 100’ü kamuya ait bir finansal kuruluş tarafından gerçekleştirilen ilk ‘sürdürülebilir eurobond’ olup uluslararası piyasalarda gelişmekte olan ülke devlet tahvillerinin yer aldığı en büyük endekse (EMBI) dahil olacak” dedi.

ENERJİ VE İSTİHDAMA

“Eurobonda, Amerika, Avrupa, İngiltere, Körfez Bölgesi ve Asya’daki yatırımcılardan ihracın 3 katından fazla talep geldi” diyen Kuru, kaynağın ağırlıklı olarak yenilenebilir enerji ve istihdamın sürekliliğini sağlamaya yönelik kredilere aktarılacağını söyledi. 

EKONOMİYE GÜVENİN TEYİDİ

Bilgehan Kuru, şunları kaydetti: “İçinde bulunduğumuz küresel ölçekte etkili olan pandemi koşulları altında sürdürülebilir eurobondumuza gelen, ihracın 3 katını aşan talep ve nitelikli yatırımcı ilgisi, Türkiye ekonomisine olan güvenin teyidi niteliğinde. Bankamızın ‘sorumlu bankacılık’ stratejisi çerçevesinde toplum ve çevre odaklı bir yaklaşımla değer katmayı sürdüreceğiz.”