Kamu bankalarından tatil kredisi nasıl alınır, şartları ne?

Yeni tip koronavirüs salgını sonrası üç kamu bankasından ortak karar alınarak destek kredi paketleri kamuya sunuldu. Tatil kredinin de içinde bulunduğu destek paketlerinde düşük faizli ve vadesiz seçenekleri vatandaşa kolaylık sağlıyor. Ziraat, Vakıfbank, Halkbank tatil kredi başvurusu, tutar ve ödeme koşullarını detaylı bir şekilde internet sitelerinde yayınladı.

Sosyal hayatı canlandırmak amacıyla üç kamu bankasında tatil kredi paketleri duyurulmuştu. Sıcaklıkların artmasıyla beraber vatandaşlara düşük faizli tatil kredi paketleri sunuluyor. Ziraat, Vakıfbank, Halkbank resmi hesapları üzerinden tatil kredi başvurusu hakkından detayları paylaştı. 

ZİRAAT BANKASI TATİL KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ziraat Bankası ile anlaşma yapan seyahat acentelerine tatil paketi satın almak için başvuran müşterilerine konaklama bedeli azami 8.000 TL olmak üzere toplam 10.000 TL'ye kadar 6 ay ödemesiz 36 ay vade ile uygun şartlarda finansman imkanı sunulacaktır. Kredi tutarının %80'i konaklama bedeli olarak acenteye iletilecek olup, kalan %20'lik kısmı tatil harcamalarında kullanılmak üzere müşterimizin hesabına aktarılacaktır.

Kredinin 1. taksiti acente ve 2. taksiti banka tarafından ödenecek; Ziraat Bankası müşterilerinin taksit ödemesi 9 ay sonra başlayacaktır. Bu kapsamda müşterilerin kullanacağı kredinin faizi aylık %0,67 oranına denk gelmektedir.

Müşteriler, başvuruları acenteler tarafından Bankamıza iletilecektir, kredi değerlendirme sonucu müşterilerimize SMS olarak iletilecektir. Kredisi olumlu sonuçlanan müşterilerimizin başvuru tarihi itibariyle 72 saat içinde Ziraat Mobil ve İnternet Şubesi aracılığı ile krediyi kullanması gerekmektedir.

VAKIFBANK TATİL KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Tatil Destek Kredisine başvurunuzu anlaşmalı olduğumuz seyahat acentesinden yurtiçi konaklama hizmeti satın alırken yapabilirsiniz. Seyahat acentesinden yapacağınız kredi başvurusu sırasında; maaş aldığınız bankayı ya da BES’inizin olduğu bankayı seçmelisiniz.

Başvurunuzun olumlu bulunması durumunda tarafınıza ön onay verilecektir.

Tatil Destek Kredisi anlaşmalı seyahat acentelerinden yapılan yurtiçi konaklama alışverişlerde geçerlidir.

Konaklama bedeli azami 8.000 TL olmak üzere, toplam 10.000 TL'ye kadar kredi kullanılabilir. Kredi tutarının %80’i konaklama bedeli olarak acenteye iletilecek olup, kalan %20’lik kısmı tatil harcamalarında kullanılmak üzere müşterimizin hesabına aktarılacaktır.

6 ayı ödemesiz dönemli olmak üzere toplam vade 36 aydır.

Tatil Destek Kredisi kapsamında; ödeme planında yer alan 1. taksit tutarı acente tarafından, 2. taksit tutarı Vakıfbank tarafından karşılanacaktır.

HALKBANK TATİL KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

BES müşterilerinin anlaşmalı seyahat firmalarından yapacakları tatil ve seyahat harcamalarının finansmanını sağlamak amacıyla 10.000 TL'ye kadar 6 ay ödemesiz 36 ay vade Tatil Destek Kredi Paketi hizmete sunulmuştur.

Halkbank ile anlaşmalı seyahat acentelerinden yapacağınız tatil paketi satın alım işlemlerinizde konaklama bedeli azami 8.000 TL olmak üzere, toplam 10.000 TL'ye kadar 6 ay ödemesiz 36 ay vade seçeneğiyle kredinizi kullanabilirsiniz.

Kredi tutarının %80’i konaklama bedeli olarak acenteye iletilecek olup, kalan %20’lik kısmı tatil harcamalarında kullanılmak üzere hesabınıza aktarılacaktır.

Kredinin 1. taksiti acente ve 2. taksiti Bankamız tarafından ödenecek; taksit ödemeleriniz ise 9 ay sonra başlayacaktır. Bu kapsamda kullanacağınız kredinin faizi aylık %0,67 oranına denk gelmektedir.