Ziraat Bankası'ndan uygun koşullu kredi imkanı

Ziraat Bankası, Kredi Garanti Fonu teminatıyla KOBİ, esnaf ve büyük kurumsal şirketlere gerek faiz oranları gerekse teminat açısından çok uygun koşullarda kredi imkanı sağlayıp kredi taleplerini hızlıca sonlandırıyor.

Krediye ihtiyacı olup teminat sıkıntısı çeken KOBİ’lere Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli kredi Ziraat’te. Kredi Garanti Fonu kefaletiyle kullandırılacak kredilerden; KOBİ vasfını haiz işletmeler ile KOBİ kapsamında sayılan esnaf ve sanatkar, serbest meslek mensubu, tarımsal işletme ve çiftçiler, KOBİ niteliğindeki yararlanıcı tanımı dışında kalan havayolu işletmeleri, seyahat acenteleri, turizm firmaları, gemi inşaa sanayi işletmeleri ve ihracatçılar yararlanabiliyor. 

ÖDEMEME RİSKİ KALKIYOR 

Kefaletin en büyük avantajının  kredi temininde teminat sıkıntısı yaşayan işletmelerin krediye erişimini kolaylaştırmak olduğunu vurgulayan Ziraat Bankası Dağıtım Kanalları Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, “Ayrıca KGF teminatıyla kredinin ödenmeme riski önemli derecede ortadan kalktığından, bankamızca bu teminat ile kredi kullanan işletmelere uygun faiz oranları da sunulacaktır. KGF kefaleti ile; işletme sermayesi finansmanında 5 yıla kadar, yatırım kredisi finansmanında 10 yıla kadar kredi kullandırıyoruz” ifadelerini kullandı. 

BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR 

Ziraat Bankası’nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliği ile yürütülen Nefes Kredisi ve Sıfır Faizli İşletme Kredisi’yle de binlerce müşteriye en uygun koşullarda kredi imkanı sağladığını belirten Çakar, “Uygulamalarımız müşterilerimizden büyük ilgi görüyor. Ülkemizin en yaygın dağıtım kanalına sahip bankamızın tüm şubeleri aracılığı ile müşterilerimizin kredi başvuruları hızla sonuçlandırılıyor” diye konuştu. 

NASIL YARARLANILIR? 

Ziraat Bankası müşterilerinin KGF kefaletinden yararlanması için; En az bir yıldır ve yurtiçinde faaliyet gösteriyor olması, SGK ve vergi borcu bulunmaması, borcu bulunduğu takdirde yeniden yapılandırılmış olması ve yapılandırmasının bozulmamış olması, başvuru tarihi itibariyle kendisinin ve grup firmalarının banka kayıtlarında iflas, iflas ertelemesi, fesih, konkordato kaydı olmaması, elde edilebilen son Risk Merkezi verilerine göre takipte izlenen kredisi olmaması 

yeterli.  

Teminat avantajı sunuyor

Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında kullandırılacak kurumsal taksitli kredilerin KGF kefalet oranı üst sınırı yüzde 85 olup, KGF Özkaynak kefalet sistemi kapsamında kullandırılacak kurumsal taksitli kredilerin KGF kefalet oranı üst sınırı da yüzde 80’dir. KOBİ’lerde kefalet üst limiti 3 milyon dolara kadar çıkabilmekte olup, KOBİ dışı yararlanıcılarda faaliyet gösterdiği sektöre göre 20 milyon dolara kadar çıkabiliyor. Çakar, Ziraat Bankası müşterilerine KGF kefaleti dışında kalan kredileri için teminat avantajı sunduklarını söyledi. 

250 milyar lira kaynak ayrıldı 

Hazine Müsteşarlığı’nın KGF için toplam 250 milyar TL kefalet limiti ayırdığını hatırlatan Çakar sözlerini şöyle sürdürdü: “Söz konusu kefalet toplam limiti KGF tarafından bankalara paylaştırılıyor. Belirtilen kalemlerin tamamında sektörde birinci sırada bulunan bankamızca, sektörün en yüksek KGF kefaletli kredi hacmine ulaşılması hedef-

leniyor.”