Ziraat Bankası'nda değişim

Ziraat Bankası'nın dünkü genel kurulu sonrası bayrak değişimi yaşandı. Hüseyin Aydın, 10 yıldır yürüttüğü görevi Alpaslan Çakar'a devretti. Aydın'ın ‘Bankalar Birliği Başkanlığı' görevi de bitti.

Ziraat Bankası'nda bayrak değişimi yaşandı. Yaklaşık 10 yıldır Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Hüseyin Aydın dün yapılan genel kurul sonrası koltuğunu Alpaslan Çakar'a devretti. Aydın'ın Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı görevi de sona erdi. Çakar, bankanın perakende bankacılık genel müdür yardımcılığı görevini yürütüyordu. Bankanın yönetim kurulu başkanlığına da Burhaneddin Tanyeri getirildi. Devir teslim töreni, Ziraat Bankası'nın Ankara'daki Tarihi Genel Müdürlük Binası'nda yapıldı.

BU BİR BAYRAK YARIŞI

Törende konuşan Aydın, bu vazifelerin bir bayrak yarışı olduğunu belirterek, "1983 yılında ilk göreve başladığım son 10 yıldır da Genel Müdür olarak hizmet verdiğim Ziraat Bankası'nda görevimi çok değerli bir çalışma arkadaşıma devretmekten dolayı mutluluk duyuyorum. Alpaslan Bey'in bankamız için gösterdiği gayretler genel müdür unvanıyla da artarak devam edecektir" diye konuştu.

KIYMETLİ BİR ÜSTAT

Alpaslan Çakar, "Bankamızın bir bankadan daha fazlası olmasının mimarlarının başında gelen Sayın Hüseyin Aydın'a yapmış olduğu üstün hizmetlerinden ötürü şahsım ve Ziraat Bankası ailesi adına şükranlarımı sunuyorum. Ziraat'in Türkiye'nin en etkin ve önemli bankalarından biri olmasında önemli işler yapmış, büyük bir değişim dönüşüm projesine imza atmış, bankacılık sektörünün kıymetli bir üstadından bu görevi almak benim için gurur verici. Temsil edeceğim görevin mesuliyetinin farkında olarak, ülkemize ve bankamıza hizmet etme yolunda gayretle çalışacağım" ifadelerini kullandı.

ÇAKAR 36 YILDIR BANKADA

Ziraat'in yeni genel müdürü Alpaslan Çakar, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu ve 1996'da Ziraat Bankası'nda müfettiş yardımcısı olarak meslek hayatına başladı. Son olarak Haziran 2018'de perakende bankacılık genel müdür yardımcısı olan Alpaslan Çakar, Ziraat Bank International AG ve Ziraat Moskova'da yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği görevlerini de yürüttü.

ARSLAN VE ÜSTÜNSALİH'İN GÖREVİ SÜRÜYOR

Kamu bankalarının dün yapılan genel kurullarında Ziraat Bankası'nda değişim yaşanırken VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih ile Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan yerini korudu. Vakıfbank'ta yönetim kurulu üyesi Hamza Yerlikaya'nın yerine Mustafa Saydam gelirken, Abdulkadir Aksu ise bağımsız üye seçildi. Vakıfbank'ta yönetim kurulu başkanı ise yönetim kurulu toplantısı sonrası belli olacak. Analistler, Ekonomi Reformları Eylem Planı'yla bankacılıkta da önemli adımların atılmaya başlandığını belirtti. Analistler, kamu bankalarının yönetim kurullarında sektör deneyimi olan üyelerin ağırlığının artmasının yeni döneme ilişkin önemli bir gösterge olduğunun da altını çizdi. VakıfBank'ın, 699 milyar lira aktif büyüklüğüyle Türkiye'nin ikinci bankası konumuna ulaştığını hatırlatan analistler, bu süreçte Üstünsalih ve yönetiminin önemli başarısı olduğuna dikkati çekti.