Zihni kodlayarak İngilizce öğretiyor! Her ay 1000 kişi eğitime katılıyor

Türk eğitmenler zihni kodlayarak dil öğrenmeyi sağlayan bir yöntem buldu. Bu yöntemle, gençler akıcı bir şekilde İngilizce öğrenirken, ebeveynler her yıl binlerce lira kurs masrafından kurtuluyor.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Anne ve babalar her yıl binlerce lira ödeyerek, yabancı dil eğitimi almaları için çocuklarını özel okullara göndermeye devam ederken, bu eğitimi alma şansı bulamamış geçmiş nesillerin ise İngilizce ile imtihanı sürüyor. Öyle ki, Türklerin İngilizce konuşma kabusu komedyenlerin şovlarında espri konusu bile oluyor. Ancak Türk eğitmenler Türklerin bu korkularını aşmalarına yardımcı olacak yeni bir yöntem keşfetti. Eşi Burak Dalgül tarafından geliştirilen zihin kodlama yöntemini dil öğrenmeye uyarlayan İngilizce öğretmeni Metanet Dalgül, şu ana kadar binlerce kişiye İngilizceyi öğretti. Yeni neslin dijital dil okulu Meta İngilizce, her yaş grubundan insana yurt dışına çıkmadan, gramer ve kelime ezberlemeden dil öğretiyor.

GLOBALE DE AÇILDI

Dil öğrenmenin pek çok insan için aşılması zor bir engel gibi göründüğüne dikkat çeken Meta İngilizce Kurucusu Metanet Dalgül: "Ancak anadil akıcılığına ulaşmanın bilimsel olarak kanıtlanmış en iyi yöntemlerinden biri olan zihin kodlama yöntemi ile nöron seviyesinde yabancı dil öğrenmek mümkün" diyor. Fiziksel bir şube bulundurmamakla beraber dünyanın dört bir yanında yaşayan ve Türkçe konuşan insanlara uzaktan İngilizce öğreten Dalgül, " Özellikle de, Amerika, Kanada, İngiltere, Avustralya ve birçok Avrupa ülkesinden katılımcılar eğitimin etkisini bizzat yerinde deneyimledikleri için olumlu geri dönüşler yapıyorlar. Bu yöntemle ben şu an sadece İngilizce öğretiyorum. Öncesinde bu yöntemle yabancılara Türkçe öğretiyordum" dedi.

EN ÇOK KADINLAR TERCİH EDİYOR

Her ay 1000 kişinin eğitim aldığı Meta İngilizceyi tercih edenlerin yüzde 90'ının kadınlar olduğunu ifade eden Meta İngilizce Kurucusu Metanet Dalgül, "Meslek grubu olarak ise, çoğunlukla mavi yaka, beyaz yakalılar, girişimciler, dijital olarak iş yapan insanlar, doktor, psikolog, avukat ve özellikle de İngilizce öğretmenleri bizi çoğunlukla tercih ediyor" diye konuştu. Pandemi nedeniyle online eğitimlere yönelim arttı. Araştırmalara göre dünya genelinde online dil öğrenme pazarı 2027 yılında 21 milyar dolara ulaşacak.

GRAMER VE KELİME EZBERLEMEK YOK

Meta İngilizce, İngilizceyi akıcı ve etkili konuşabilmek için 3 ayrı yöntemi aktif olarak kullanıyor. Bu yöntemler:

ZİHNİ KODLA: Yabancı dil ile anadil yapısı arasındaki bakış açısı farklılıkları ve yabancı dili konuşan insanların düşünceyi ifade etme tarzı anlaşılmalı. Bu şekilde yabancı dilde görsel, işitsel ve dokunsal olarak edindikleri bilgiler onlara mantıklı gelecektir. Böylece gramer ve kelime ezberlemeden bilgi uzun süre hafızada depolanabiliyor.

ZİHNİ İŞLE: Her gün kısa ve güncel başlıklardaki haberleri, okuyarak ve eşzamanlı dinleyerek, ilgi alanlarınıza dair videolar izleyerek, yabancı dilde şarkılar dinleyerek, ve eşzamanlı o şarkıları söyleyerek yabancı dili doğal yaşamınıza entegre edin. Akabinde dinlediklerinizi veya okuduklarınızı kendinize özetleyip anlatarak video veya ses kaydı alın. Bundan sonra ise video kaydını izlerken kendinizi iyi bir şekilde gözlemleyebilir olacaksınız.

ZİHİNDE ÜRET: Mantığını öğrendiğiniz dil bilgisi ve kelime öbekleri, cümle yapılarını kendi hayatınızda kullanabileceğiniz alanlarla ilgili kendi deneyimlerinizi anlatan cümlelerle yazın. Yazdıklarınızı ise hiç zaman kaybetmeden yine ses/video kaydı alarak pekiştirin."