Zigana Tüneli'nde çalışmalar sürüyor: Yüzde 68'i tamamlandı

14,5 kilometre uzunluğundaki yeni Zigana tünelinin yüzde 68'i tamamlandı. Tünel tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın birinci en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak.

İHA

Karayolları 10.Bölge Müdürü Mehmet Aşık, kamuoyunda büyük bir merak ve beklenti uyandıran, tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa ve Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli olacak olan yeni Zigana tünelindeki çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

2022'DE TRAFİĞE AÇILMASI HEDEFLENİYOR

Yeni Zigana tünelinin 2022 yılında trafiğe açılmasının hedeflendiğini kaydeden Aşık, 14,5 kilometre uzunluğundaki her iki tüpte 10 kilometrelik kısımları geçtiklerini ve kazı anlamında yüzde 68’lik bir tamamlanma oranına ulaştıklarını söyledi.

Doğu Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayacak olan en önemli yatırımlardan birisi olan ve yeni Zigana tünelinin Trabzon tarafından denizden bin 15 metre yükseklikten başlayarak Gümüşhane tarafından bin 264 metre rakımda giriş ve çıkışlarının bulunduğunu kaydeden Aşık, mevcut Zigana tünelinin 560 metre altından giden tünelin seyahat süresinde en az 20-30 dakikalık bir zaman tasarrufu sağlayacağını bildirdi.

Aşık, tüneldeki çalışmaların 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak devam ettiğini, Türkiye’de ilk kez yapılan 3 ana havalandırma ve 2 servis şaftı imalatlarının devam ettiğini, buna göre özel makineler yapıldığını bu nedenle de tünelin 2022 yılı içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Toplantıda daha sonra diğer kurum müdürleri de sunumlarını yaptı.