Zerzevan Kalesi'nde gökyüzü şenliği

Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği bugün açılış organizasyonuyla başlayacak. Etkinlik 12 Haziran'a kadar Zerzevan Kalesi'nde gerçekleştirilecek.

Tarih ve bilimin yıldızlarla buluşacağı Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun gerçekleştireceği açılış organizasyonuyla başlayacak. Gökyüzü tutkunlarını bir araya getirecek etkinlik 12 Haziran'a kadar Zerzevan Kalesi'nde gerçekleştirilecek.

ÇADIRDA KONAKLAMA

1000'den fazla genç aileleriyle etkinlikte yer alacak. Birçok ülkenin Ankara büyükelçisi, çok sayıda yabancı gazeteci de programı takip edecek. Atölye çalışmalarından teleskop gözlemlerine, astro sohbetlerden konserlere kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak etkinliğe katılanlar, kale çevresine kurulacak çadırlarda konaklayacak. 3 bin yıllık tarihi olan kale, Türkiye'de en iyi gökyüzü gözlemi yapılan 10 yer arasında gösteriliyor.

TEMMUZDA DA VAN'DA

Etkinliğe katılmak için çevrimiçi olarak yaklaşık 6 bin 600 kişi başvurdu. Başvuranların yüzde 56'sı kadın olurken, en genç katılımcı 1, en yaşlı katılımcı ise 86 yaşında. Etkinlik Diyarbakır'ın ardından 3-4 Temmuz'da Van'da, 22-24 Temmuz'da Erzurum'da ve 18-21 Ağustos'ta Antalya'da yapılacak.