Zafer trump’ın olacak

ABD’de başkanlık yarışı heyecanı ülkede seçim kehanetçisi olarak bilinen tarihçi Lichtman'ın yorumuyla doruğa çıktı. 

Amerika, 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimi öncesi, Demokratların adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump arasında gerçekleşecek olan seçime odaklandı. Ülkede kıyasıya geçecek olan başkanlık seçimlerindeki anket sonuçları ise seçim yarışını kızıştırdı. Seçime az bir süre kala, başkan adayları arasında yaşanan gelirim ise seçim konuşmalarına da yansıdı.

ATBAŞI GİDİYORLAR 

ABC News ve Washington Post'un ortak anketine göre, kayıtlı seçmenlerden, hem Clinton hem de Trump yüzde 41 oy alacak. Bu ankete göre; Liberteryen Parti adayı Gary Johnson yüzde 7, Yeşil Parti adayı Jill Stein ise yüzde 2'de kalıyor. Ankete katılanlardan Clinton ve Trump arasında tercih yapmaları istendiğinde ise iki aday da yüzde 46'ya yükseliyor.

LİCHTMAN NOKTAYI KOYDU 

ABD basını, 1984'ten beri başkanlık seçimlerinde hangi adayın kazanacağını doğru tahmin eden siyasi tarihçi Allan Lichtman'ın görüşlerini manşete taşıdı. Amerikan medyası, 69 yaşındaki Lichtman'ın bu seçimlerdeki favorisinin Trump olduğu ifade edildi. 

İsrail Başbakanı'na Kudüs vaadi 

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, başkan seçilirse Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını bildirdi.

Tel Aviv'den taşıyacağım

Trump'ın seçim kampanyası merkezinden yapılan açıklamada, Cumhuriyetçi Parti adayının, önceki gün Manhattan'daki Trump Tower'da bulunan konutunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştüğü belirtildi. Trump'ın, başkan seçilirse İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma sözünü de verdiği aktarılan açıklamada, "Trump, Kudüs'ün Yahudi halkının 3 bin yıllık ebedi başkenti olduğunu benimsiyor. ABD, Trump yönetiminde Kongre'nin uzun süre önce verdiği Kudüs'ü İsrail'in bölünmemiş başkenti olarak tanıma kararını kabul edecek." ifadeleri kullanıldı. 

ABD'li Müslümanlara seçime katılın çağrısı 

ABD'nin New York kentinde 31. Müslüman Günü Yürüyüşü düzenlendi. Bu yılki teması "Allah ve Ülke İçin" olan ve ABD'deki Müslüman topluluklarının katılımıyla Manhattan'da yapılan yürüyüşe katılanlar, barış mesajları taşıyan pankartlar ve Müslüman ülkelerin bayraklarını taşıdı. 

31'inci müslüman günü sokakları doldurdular

Müslümanlara sandığa gitme çağrısı Oğlu Irak'ta ABD ordusu için savaşırken öldürülen Pakistan asıllı Hızır Han, "Tören Üstadı" sıfatıyla yaptığı konuşmada, ABD'li Müslümanlara kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde sandığa gitme ve şiddete karşı gelme çağrısında bulundu.