'Yurtdışına para kaçırmaya tevessül edenleri Affetmeyiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurtdışına varlık kaçırmaya çalışanlara seslendi: “Her kim para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa affetmeyiz.”

DEİK GENEL KURULU'NA KATILAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İŞ DÜNYASINA SESLENDİ:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ekonomik büyüklüğü arttıkça küresel düzeydeki yatırım trafiğinin de hızlanacağını vurguladı. Erdoğan, “Bu ülkenin ve bu milletin imkanlarıyla büyüyüp gelişen herkese yakışan, kazancını da aynı yolda kullanmaktır. Bir kez daha söylüyorum. Bu sözlerim yurtdışında yatırım yapanlara değildir. Yurtdışına varlık kaçıran varsa onlaradır. Böyle bir davranışın hiçbir makul geçerli izahı olamaz” dedi. Erdoğan, şöyle konuştu:

81 MİLYONUN ELİ YAKANIZDA 

“Her kim işini, ticaretini, yatırımlarını büyütmek, geliştirmek, yaygınlaştırmak için değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın onu da affetmeyiz. Sadece bizim değil, 81 milyon vatandaşımızın eli böyle bir yola tevessül edenlerin hem bu dünyada hem de öteki dünyada yakasında olacaktır. Böyle bir davranışın hiçbir makul geçerli izahı olamaz. Çünkü Türkiye’de hiç kimsenin çözülemeyecek bir sorunu yoktur. Cumhurbaşkanı olarak şahsen muttali olduğum her meselede kimliğine bakmaksızın işadamlarımızın önünü açmanın hep gayreti içinde bulunduk.”

SIKINTI VARSA BANA GELİN

Yatırım Destek Ajansı’nı Başbakanlığı döneminde iş dünyasına yardımcı olmak için kendisinin kurduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi: “Eğer bir şikayet varsa Yatırım Destek Ajansı vasıtasıyla da bunların direkt bana ulaşması mümkündür. Sistemde eksiklikler, aksaklıklar hatta yanlışlar elbette olabilir. Önemli olan bu tür sıkıntıların doğru kanallar üzerinden muhataplarına iletilmesidir. Herhalde Türkiye’nin en rahat ulaşılabilir Cumhurbaşkanı ben olurum. Çünkü hemen her gün farklı kesimlerin programlarına katılıyor, bu vesileyle çok sayıda kişiyle görüşme konuşma imkanı buluyorum.” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, DEİK Başkanı Nail Olpak (solda) tarafından hediye takdim edildi.

1 TRİLYON $ DIŞ TİCARET 2 TRİLYON $ MİLLİ GELİR HEDEFİ 

“Girişimcilerimiz ve yatırımcılarımız için dün ulaşılmaz gibi gözüken hedefler hamdolsun bugün sadece zaman ve planlama meselesi haline dönüşmüştür” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Hedeflerimiz çok büyük. Türkiye’yi 1 trilyon dolar dış ticaret, 2 trilyon dolar milli gelir düzeyine çıkartma hedefimiz var. Bu konuda iş dünyamızla eskilerin dediği gibi kavilleştik. İnşallah durmadan, yorulmadan, bıkmadan çalışacak ve 2023 hedeflerimize ulaşacağız.” 

Erdoğan, konuşmalar sonrasında DEİK üyeleriyle aile fotoğrafı çektirdi.

Yatırımcıya istikrar ortamı 

DEİK Başkanı Nail Olpak da, şunları söyledi: “Seçimlerin 24 Haziran’da yapılması, seçim ve buna bağlı belirsizlik ortamını çok kısa sürede sonuçlandıracağı için, piyasalarda hemen bir rahatlama etkisi oluşturdu. Ülke gündeminden seçimlerin çıkması, yatırımcıya arzu ettiği istikrar ve güven ortamını getirecek."

YERLİ OTODA İMZA ZAMANI

Erdoğan, şöyle devam etti: Hep söyledim, söylüyorum. Örneğin Türkiye’nin bugüne kadar yerli ve milli otomobilini üretememesi, kusura bakmayın girişimcilerimizin bu noktadaki hassasiyetinin ne noktada olduğunun göstergesidir. İnşallah artık imza safhasına geldik. Arkadaşlarımız imzalarını atacak ve süratle şirket kurularak yola çıkılacaktır.”

PARASINI YASTIK EDEN...

Yanlışlara siper olmadıklarını, doğru işleri desteklediklerini anlatan Erdoğan, "Ülkenin yatırıma ihtiyacı olduğu dönemde işadamı parasını yastık edip üzerinde uyumayı tercih ediyorsa, sorumluluklarının farkında olup olmadığını düşünmesi lazım. Hele hele parasını alıp yurtdışına gidene zaten diyecek sözümüz kalmamıştır" dedi.

Dünyada 233 milyar $'ımız var

Yatırımcıların memnuniyetini gittikleri her yerde bizzat kendilerinden dinlediklerini ve gördüklerini kaydeden Erdoğan, “Bugüne kadar işadamlarımızın yurtdışında gerçekleştirdiği yatırımlarla da iftihar ettik. Bugün yurtdışında yaklaşık 233 milyar dolar varlığı olan bir ülkeyiz." 

İşadamlarına asla ayrımcılık yapmadık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işadamları arasında asla ayrımcılık yapmadıklarını vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz isimlerle, fikirleriyle, kökenleriyle, siyasi duruşlarıyla ilgilenmiyoruz. Onların sadece Türk işadamı olması bizim için yeter sebeptir. 15 yılda katettiğimiz mesafe ortadadır. Buradaki her bir arkadaşımın yaptıkları işlerin hacmi, şirketlerinin değeri 15 yıl öncesine göre onlarca kat artmıştır.”