1
Özgül Öztürk
Tavukçuluk sektöründe, tüketici sağlığını gözeten bir uygulama daha hayata geçiyor. Aralık ortasında yürürlüğe girecek yeni yönetmelikle, artık tüketiciye sunulan yumurtalar A sınıfı, gıda sanayisine sunulan yumurtalar ise B sınıfı olarak ayrıştırılacak. Her yumurtanın üzerine yumurtlama (üretim) tarihi, işletme ve kümes numarası yazılması zorunlu olacak.
21 GÜN KURALI GELİYOR
Bu gelişmenin tüketiciye ulaşan ürünlerdeki gıda güvenliğini yükselteceğini belirten Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, "Mevcut uygulamada sadece ambalajın üzerine son tüketim tarihi yazılması zorunluydu artık üretim tarihi de her bir yumurtanın üzerine tek tek yazılacak. Yeni uygulamayla üretim tarihi 21 günü geçen yumurtalar marketlerden toplanacak. Tüketici, A sınıfı yumurtalar için 28 gün olan tüketim süresini dikkate alarak, ambalajını atmış olsa dahi buzdolabındaki yumurtanın son tüketim tarihini kolaylıkla hesaplayabilecek" dedi.
KABUĞU TEMİZ OLACAK
Yumurta kabuğu temiz, sağlam yapılı, çatlaksız ve kırıksız olacak. Tüketiciye satılacak yumurtalar mutlak suretle ambalajlı olacak.