YSK personel alımı sınavı ne zaman? YSK personel alımı sözlü sınav tarihi açıklandı mı?

YSK personel alımı sözlü sınav tarihi merak ediliyor. Yüksek Seçim Kurulu merkez ve taşra teşkilatında çalışmak üzere 103 personel alacağı açıklanmıştı. Başvurular, 07.10.2021 tarihinde saat 09.00'da başlayıp, 18.10.2021 tarihinde mesai bitimi itibariyle sona erdi. Peki, YSK personel alımı sözlü sınav tarihi açıklandı mı? YSK personel alımı sınavı ne zaman?

YSK personel alımı sözlü sınav tarihini öğrenmek isteyenler araştırmalarını hızlandırdı. 103 personelin alınacağını açıklayan YSK, KPSS puan türlerinden en yüksek puanı alan adaydan başlamak suretiyle sözlü sınava çağırılacağını da belirtti. Peki, YSK personel alımı sözlü sınav tarihi açıklandı mı? YSK personel alımı sınavı ne zaman? İşte konuya dair merak edilenler...

YSK PERSONEL ALIMI SÖZLÜ SINAV TARİHİ AÇIKLANDI MI?

YSK personel alımı sözlü sınav tarihi henüz açıklanmadı. Sözlü sınava, ilanda belirtilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan türlerinden en yüksek puanı alan adaydan başlamak suretiyle ve ilk defa açıktan atama yapılacak kadro sayısının beş katı aday çağırılacaktır. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan birden fazla aday bulunması halinde, bu adayların tümü sözlü sınava çağırılacaktır.

Sıralamalar unvan bazında ayrı ayrı yapılacaktır.

Müracaatlar tamamlandıktan sonra, adaylar lisans mezunları için KPSSP3 puan türü, önlisans mezunları için KPSSP93 puan türü, lise mezunları için ise KPSSP94 puan türü esas alınarak en yüksek puana sahip adaydan başlanarak tek bir liste halinde puan sıralamasına tabi tutulacaktır.

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların ad ve soyadları ile sınav yerleri, sözlü sınav tarihinden en az on beş gün önce Yüksek Seçim Kurulu resmi internet sitesinde ilan edilmek suretiyle duyurulacaktır. Bu ilan tebliğ hükmünde olup ayrıca adaylara yazılı bildirimde bulunulmayacaktır.

SÖZLÜ SINAVA NASIL GİRİLECEK?

Sözlü sınava adaylar "fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi (T.C. Kimlik Numaralı Nüfus

Cüzdanı/ T.C. Kimlik Kartı/ T.C. Kimlik Numaralı Sürücü Belgesi/ Geçerli Pasaport'tan bir tanesi)" ile girebileceklerdir.

Taşra teşkilatı Zabıt Katibi kadroları için sözlü sınava katılacak adayların ilan edilen yerlerden 30 adet yer için tercihte bulundukları imzalı talep istem dilekçelerini sözlü sınav günü Başkanlığımıza teslim etmeleri gerekmektedir.

Sözlü sınavda; atanılacak kadronun gerektirdiği mesleki bilgi düzeyi (50 puan), Atatürk ilkeleri ve inkılap Tarihi bilgi düzeyi (15 puan), genel kültür bilgi düzeyi (15 puan) ile özgüveni, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, temsil kabiliyeti, bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği konularından (20 puan) olmak üzere, toplam 100 puan üzerinden sınav kurulu üyeleri tarafından ayrı ayrı değerlendirme yapılacaktır.

Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için, sınav kurulunun verdiği puan ortalamasının en az 70 olması gerekmektedir.

Adayların nihai başarı puanı, KPSS puanı ile sözlü sınav başarı puanının aritmetik ortalaması alınarak belirlenecektir.

Nihai başarı listesi, fiziki ortamda istenilecek evraklar ile bu evrakların

Başkanlığımıza teslim usulü ve süresi Yüksek Seçim Kurulu resmi internet sitesinde duyurulacaktır.

Sınavı kazananların atamaları, ilan edilen kadro sayısını geçmeyecek şekilde nihai başarı listesine ve varsa tercihlerine göre yapılır. (Tercihlerine bu şekilde yerleştirilemeyenlerin veya tercihte bulunmayanların atamaları Yüksek Seçim KuruluBaşkanlığınca re'senyapılacaktır.)

Adayların başarı puanının eşit olması halinde; sırasıyla merkezi sınav puanı, sözlü sınav puanı ve diploma notu yüksek olan adaya öncelik verilecektir