Yollar yine tıka basa

9 güne uzatılan Kurban Bayramı tatili nedeniyle vatandaşlar yollara döküldü. 10 milyon kişinin seyahat edeceği öngörülen bayram tatili döneminde otoyollar, havalimanları ve sınır kapılarında yoğunluk yaşandı.

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yola çıkan sürücüler, Anadolu Otoyolu'nun Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Düzce kesiminde Ankara istikametinde trafikte yoğunluğa neden oldu. Otoyolun Bolu ve Düzce kesimlerinde Bolu Dağı Tüneli ile viyadükler, Çaydurt, Köroğlu rampaları, Yeniçağa ve Gerede gişeleri, Gümüşova rampaları, Gölyaka ve Kaynaşlı geçişinde yoğunluk yaşandı. D-100 kara yolunda ise Ankara yönünde Bolu kent merkezi kesiminde yoğunluk oluştu. Kocaeli'de Anadolu Otoyolu'nun Gebze kesimi ile İstanbul-İzmir Otoyolu üzerindeki Osmangazi Köprüsü'nde yoğunluk nedeniyle trafik yavaş ilerledi. Bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. Sakarya'da Kuzey Marmara Otoyolu'nun sona erdiği, Anadolu Otoyolu'na bağlantı sağlanan Akyazı bölgesinde yoğunluk yaşandı.

TRAFİK DURDU

Anadolu Otoyolu'nun Bekirpaşa gişelerinden başlayan yoğunluk ise Hendek kesimine kadar devam etti. Otoyolun Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli geçişlerinin bazı kesimlerinde Ankara yönünde trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Öte yandan Kuzey Marmara Otoyolu'nun İzmit kesiminde yoğun akıcı trafik gözlemlendi. Otoyolun tüneller bölgesi olarak bilinen Derince ve İzmit arasında akıcı yoğunluk yaşandı.

KUYRUKLAR OLUŞTU

İstanbul'dan yola çıkan ve Saros Körfezi ile Çanakkale yönüne giden tatilciler, İstanbul'a sınır Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi ve il merkezindeki Yeniçiftlik, Yenici, Beyazköy ve üniversite kavşağında zaman zaman araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu. Ekipler, sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı. Osmangazi Köprüsü'nden itibaren otoyolun Yalova ve Bursa kesiminde güneye doğru başlayan bayram tatili hareketliliği devam etti. Bağlantı yollarıyla uzunluğu 446 kilometreyi bulan otoyolda İzmir yönündeki sıkışıklık dronla görüntülendi.

467 BİN ARACA İŞLEM YAPILDI

Ulaştırma Bakanlığı 10 milyon kişinin yollara düşeceği Kurban Bayramı'nda vatandaşın can güvenliği için önlemlerini aldı. Bayram tatilinde 68 bin 655 kilometrelik yol ağında tüm önlemler alınırken akıllı ulaşım sistemleriyle trafik anlık takip edilecek. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından, Emniyet ve Jandarma Trafik ekiplerince 6-14 Haziran'da gerçekleştirilen denetimlerde 467 bin 78 araca/sürücüye işlem yapıldığını açıkladı. ICA yönetimi de bayramda yoğun olarak kullanılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'nda trafiğin güvenliğini sağlamak ve trafiği etkin şekilde yönetmek için ekip ve ekipman sayısını artırdı.

BİNLERCE YOLCU SIRAYA GİRDİ

İstanbul Havalimanı'nda binlerce yolcu, terminaldeki kontrol noktalarında uzun kuyruklar oluşturdu. İGA ekipleri, yolcuları yönlendirerek havalimanı trafiğini düzenlemeye çalıştı. Güvenlik kontrollerinin ardından iç ve dış hat kontuarlarında uzun sıralar oluşurken, polis ekipleri de pasaport bankolarını açık tutarak yoğunluğu azaltmaya çabaladı. Arefe günü 1608 seferle 262 bin 878 yolcunun seyahat ettiği tahmin ediliyor. Bayram tatilini Edremit'te geçirecek olan Neslihan Tarakçı, havalimanın çok yoğun olduğunu söyledi. Uçak biletini daha önceden aldığını belirten Tarakçı, "Kolaylıkla bilet bulduk. Bir ay önce bilet aldık. Herkese iyi bayramlar." dedi.

FERİBOT ÖNÜNDE YORUCU BEKLEYİŞ

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na, Kurban Bayramı arifesinde feribot seferlerinin düzenlendiği deniz hudut kapısında yoğunluk oluştu. İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Muğla, Balıkesir, Manisa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerden gelen tatilciler, Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bayram arifesinde 2 bin 500 kişinin Yunanistan'ın Midilli Adası'na gideceğini kaydeden Engin Jale, bayram süresince de Midilli Adası'na 10 bin kişinin geçeceğini düşünüyorum" diye konuştu. Ayvalık'a Kırklareli'nden geldiğini söyleyen Murat Kuru isimli tatilci de, Kurban Bayramı tatilini Midilli Adası'nda geçirmeyi tercihe etmelerinin en büyük sebebinin büyük kolaylık olarak gördükleri kapıda vize uygulaması olduğunu belirtti.