Güncel YHT bilet fiyatları 2022! Konya-İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren bilet fiyatları ne kadar, kaç TL oldu?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Yüksek Hızlı Tren bilet fiyatları enflasyon düzenlemesi aldı. Hızlı ve güvenli seyahat etmek için önemli bir alternatif olan YHT bilet fiyatları Ankara-İstanbul-Konya gibi illerde farklılık gösteriyor. Gelen düzenleme sonrası ''YHT bilet fiyatları ne kadar oldu?'' sorusu gündeme geldi. İşte İstanbul Ankara ve Konya Yüksek Hızlı Tren bilet fiyatları...

Rahatlığı ve hızlı seyahat avantajı ile en çok tercih edilen ulaşım ağlarından YHT bilet fiyatları tatil dönemi nedeniyle araştırılmaya başlandı. Özellikle Ankara-İstanbul YHT seferleri ile Konya-İstanbul seferleri sıklıkla tercih ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı olan Yüksek Hızlı Tren bilet fiyatları enflasyon güncellemesi aldı. Peki, YHT bilet fiyatları ne kadar? İşte Konya-İstanbul-Ankara YHT bilet fiyatları 2022!

YHT BİLET FİYATLARI 2022 NE KADAR OLDU?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Yüksek Hızlı Tren seferlerine düzenleme getirdi. Buna göre Ankara-İstanbul YHT bilet fiyatları 195 TL oldu. Konya-İstanbul arası YHT bilet fiyatları 235 lira, Konya-Ankara arası yüksek hızlı tren bilet fiyatı 87 lira oldu.

İSTANBUL-ANKARA YHT BİLET FİYATI 2022

Ankara-İstanbul arası YHT bilet fiyatı 195 TL

KONYA-İSTANBUL YHT BİLET FİYATI 2022

Konya-İstanbul arası YHT bilet fiyatları 235 lira

KONYA-ANKARA YHT BİLET FİYATI 2022

Konya-Ankara arası yüksek hızlı tren bilet fiyatı 87 TL

YHT NEDİR?

Türkiye'de yüksek hızlı demiryolu, 2003'te TCDD tarafından Ankara - İstanbul arasındaki illeri kapsayan 250 kilometre/saat (160 mph) azami hıza uygun Ankara - İstanbul yüksek hızlı demiryolu hattının inşaatına başlanmıştır. Etütler yapıldıktan sonra ilk somut adım 2004'te atılmış ve yüksek hızlı demiryolu için yer açma işlerine başlanmıştır. 23 Nisan 2007'de hattın ilk etabı olan 245 kilometre (152 mi) uzunluğundaki Ankara - Eskişehir etabında deneme seferlerine başlanmış, 13 Mart 2009'da da 1 saat 25 dakika süren ilk yolculu ticari işletim yapılmıştır.

Türkiye'de yüksek hızlı demiryolu ağının doğuda Erzincan'a, batıda İzmir'e, kuzeybatıda Kapıkule'ye, güneyde Mersin ve Adana'ya ve güneydoğuda Gaziantep'e uzatılması çalışmaları devam etmektedir.