''Yeterli et var, ‘yokluk' algısı yaratılmaya çalışılıyor''

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Hacıince, “Kuzu eti fiyatları da bu seviyelerdedir. Bu hafif fiyat kıpırdanmasının ardından bazı kesimlerce fiyat artışı üzerinden piyasa üzerinde korkuya dayalı bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Böyle bir yaklaşımı anlamakta güçlük çekiyorum” dedi.

Geçtiğimiz aylarda ayçiçeği yağında piyasa koşullarının dışında oluşan bir fiyat artışı yaşanmıştı. Çeşitli spekülasyonlarla yeterli miktarda ayçiçek yağı bulunmadığı algısı yaratılmıştı. Şimdi de kırmızı ette, ayçiçek yağındaki gibi vurgun hazırlığından söz ediliyor. Son birkaç haftadır sığır karkas eti fiyatlarında artış gözlendiğine dikkat çeken Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Ahmet Hacıince, "Kuzu eti fiyatları da bu seviyelerdedir. Bu hafif fiyat kıpırdanmasının ardından bazı kesimlerce fiyat artışı üzerinden piyasa üzerinde korkuya dayalı bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Böyle bir yaklaşımı anlamakta güçlük çekiyorum" dedi. Konsey olarak, bilerek veya bilmeyerek 'et fiyatlarının kontrolden çıkacağı' gibi bir algı oluşturmaya çalışan kesimlerin bu tutumdan uzak durmasını istediklerini belirten Hacıince, "Her piyasa arz ve talep dengesini kendisi kurar. Piyasa talep noktasında durgunlaştığı takdirde ne yapılırsa yapılsın fiyatları anormal noktalara çekmek ve kontrolden çıkarmak hiçbir şekilde mümkün değildir" diye konuştu. Kesimlik sığır veya et ithalatına sıcak bakmadıklarını belirten Hacıince, Türkiye'nin hayvan varlığının kırmızı et ihtiyacını kendi dinamikleriyle karşılanabileceğini söyledi.