Yerli virüs testi, 21 ülkeye satılıyor

Ankaralı Oncosem'in ürettiği Kovid-19 tarama testi 21 ülkeye satılmaya başlandı. Yüzde 96.8 doğruluk oranına sahip testte 10-15 dakikada sonuç alınabiliyor.

Ankara’daki Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan Oncosem Onkolojik Sistemler firması da yerli imkanlarla Kovid-19 tarama testi üretmeyi başardı. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Erol Çelik, yaptığı açıklamada, teşhis amaçlı uygulanan testlerin uzun zaman aldığını ve ihtiyacın artmasıyla bu konuda tıkanıklıkların yaşandığını dile getirdi. Çelik, Çin menşeli bazı tanı kitlerinin hatalı çıkması üzerine bu konuda çalışma başlattıklarını söyledi.Günlük 100 bin adet üretim yapabilecek potansiyeli yakaladıklarını ifade eden Çelik, “ Tamamı yerli ve milli, yüzde 96,8 doğruluk oranı olan ürünümüzü 21 ülkeye ihraç etmiş durumdayız” diye konuştu.

BİR DAMLA KAN YETİYOR

Testin tarama amaçlı olduğuna işaret eden Çelik, “Sağlık kuruluşlarında yapılan testlerde teşhis amaçlı çok ihtiyaç oluşunca günlük ihtiyacın devam etmesi gerekiyordu. Bizim testimizde 10-15 dakikada sonuç alabiliyorsunuz dedi. Sağlık Bakanlığı onaylı ürün, hızlı tanı süresinin yanında kullanım kolaylığı da sağlıyor. Test, parmaktan alınan bir damla kan ve 2 damla solüsyonla yapılabiliyor.