Yerli ve milli radar dünyanın en iyisi

Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji hamleleri meyvelerini veriyor. Savunma sanayiinde yaptığı kritik atılımlarla dünyada kendinden sıkça söz ettiren Türkiye, sivil sanayiinde de kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor.

Akşan

RADARSAN'ın Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Serhat Doğan, trafik radarını oluşturmak için yapay zeka platformu geliştirdikleri aktardı. Doğan, "Bugün gelinen noktada yerli/milli trafik radarı kendi alanında dünyanın en iyisi" ifadelerini kullandı. "Yabancı üreticiler sistemi çok gelişmiş bir yapay zeka üzerine inşa etmişler ve böylece rakiplerinin önüne geçebilmişler" diyen Doğan, şunları söyledi: "Tabii işin bir diğer önemli noktası da Türk mühendislerce geliştirilen sistemin sahadan gelen taleplere göre güncellenebilmesi, kaynakların ve teknolojik bilgi birikiminin ülkemizde kalması."

İHRACAT POTANSİYELİ YÜKSEK

Doğan, RADARSAN'ın, IDEF'23 sırasında özellikle Körfez ülkelerinden gelen üst düzey heyetlerin uğrak noktalarından biri olduğunu söyledi. Türkiye'nin savunma sanayiinde ürettiği platform ve sistemlerin ihracat potansiyelinin hayli yüksek olduğunu söyleyen Doğan, "Önümüzdeki süreçte bu alanda da güzel haberlerimizi kamuoyuyla paylaşmayı ümit ediyoruz" diye konuştu.