ZEKİ GÜMÜŞ
Baltalı Gıda Kurucusu Funda Özer Baltalı, yaşanan koronavirüs sürecinin yerli üretime çok daha fazla önem verilmesi gerektiğini gösterdiğini söyledi. Baltalı, “Bütün zorluk ve yaşadığımız sıkıntıları unutarak değerli ve önemli bir şey ürettiğimizi hissediyoruz. Ekonomi üzerindeki olumsuzluklar hükümetimizin aldığı önlemler ve tabii ki sonrasında çok çalışarak olumluya çevrilecek” dedi. Türkiye’de bir kez daha tarım-hayvancılık ve üretimin öneminin ortaya çıktığını anlatan Baltalı, “Bazı ülkelerde boş raflar, mağaza önünde kuyruk görüntüleri varken Türkiye’de üreticiler sayesinde her şey sakin. Bugünlerde bir kez daha yerli üretimin önemini vurguluyoruz. Salgın günlerinde tarımın ve üretimin değerinin daha iyi anlaşılması gerekir” ifadelerini kullandı. Baltalı, şöyle konuştu: “Yerli üreticileri kayıtlı ve merdiven altı olarak iki gruba ayırmak lazım. Kayıtlı üretici olmak birçok maliyeti de beraberinde getirir. Bunun dışında devlet denetimleri sadece kayıtlı üreticiler için mümkün olabiliyor.”
DESTEKLE BÜYÜYORUZ
Baltalı, açıklamasına şöyle devam etti: “Oysa halk sağlığı açısından kayıtlı ambalajlı süt ve süt ürünleri tüketilmesi çok önemlidir. Kayıtlı üreticiler olan bizlerin, devletin olumlu, yapıcı ve destekleyen tavrına moral motivasyon açısından ihtiyacımız var. Devletin moral desteğiyle kayıtlı üreticilerin, her geçen gün büyüyüp, daha çok üreterek, toplum için daha yararlı işler üreteceğine inanıyorum.”
KEÇİ SÜTÜ BAĞIŞIKLIK İÇİN ÖNEMLİ
Keçi sütünün faydalarına ilişkin bilgi veren Baltalı, “Keçilerimizin olduğu çiftliğimizde, yüzde 100 keçi sütünden hiçbir katkı ve koruyucu içermeden geleneksel yöntemlerle üretim yapıyoruz. Keçi sütünün ise sağlığa faydaları tarihin ilk zamanlarından bu yana bilinen bir gerçek. Bağışıklık ve genel sağlık için çok önemli. Özellikle çocuklara da keçi sütü içirmek ve keçi sütünden kefir, yoğurt tüketmek sağlık için büyük önem taşıyor. Alerjik çocuklara doktorların neredeyse tamamı keçi sütü veriyor” dedi.