Yerli teknolojiye hız

Türk Telekom yılın ilk çeyreğinde 561 milyon TL kâr ederken yerli teknolojiye odaklanma stratejisini hızlandırma kararı aldı. Türk Telekom CEO'su Ümit Önal “Yerli teknolojiyi geliştirerek dünyaya satma kararlılığındayız” dedi.

YAŞAR KIZILBAĞ

Türk Telekom yılın ilk çeyreğinde, gelirlerini yıllık yüzde 24,8'lik artışla 9,5 milyar TL'ye yükseltti. Şirket ilk çeyrekte 561 milyon TL kâr ederken yerli ve milli teknolojiye odaklanma stratejisini hızlandıracak. Şirketin yılın ilk çeyreğindeki finansal ve operasyonel sonuçlarını açıklayan Türk Telekom CEO'su Ümit Önal "Yerli ve milli teknolojiyi geliştirme ve dünyaya satma kararlılığımızı sürdüreceğiz" dedi.

YILA İYİ BAŞLANGIÇ

Yıla iyi bir başlangıç yaptıklarının altını çizen Önal, ilk çeyrekte hem faturasız hem de faturalı segmentin toplam 334 bin net abone kazanımıyla 52.2 milyon aboneye ulaşarak beklentilerinin üzerinde bir performans kaydettiklerini belirtti. Önal, Türkiye'nin fiber güç merkezi olarak, her kesimin teknolojiye erişimini sağlamak için 81 ili kapsayan fiber ağları daha da yaygınlaştırarak Türkiye'yi en ileri seviyede fiberleştirmeye kararlı olduklarına işaret etti.

ZAM %19-20 OLUR

Yılın ilk çeyreğinde Türkiye Varlık Fonu'nun Türk Telekom'un çoğunluk hissedarı olduğunu hatırlatan Önal, hissedarlara bugünden itibaren 4.95 milyar TL nakit temettü ödenmesi yapacaklarını da söyledi. Önal, toptan internet tarife fiyatlarındaki yüzde 67'lik zam konusunda ise yürürlük tarihinin 1 Haziran'a ertelendiğini hatırlatarak "Kamuoyunda konuşulduğu gibi değil. Tüketiciye yüzde 19-20'lik bir yansıması olur" diye konuştu.

BENİ DE ARIYORLAR

Ümit Önal 'Telekom altyapısıyla sınırsız internet' cümleleriyle başlayan 800'lü hatlardan gelen aramalar konusundaki bir soru üzerine "Beni de arıyorlar. BTK'ya şikayet ediyorum. Mağduruz. Haftada birkaç kez şikayet ediyorum" dedi.

3 AYDA 1.5 MİLYAR YATIRIM YAPTI

Bu yılın ilk çeyreğinde 1.5 milyar TL tutarında yatırım yapan Türk Telekom'un toplam abone sayısı 52.2 milyona ulaştı. Sabit genişbant abone sayısını 14.5 milyona çıkaran Türk Telekom'un fiber abone sayısı ise 10.3 milyonu aştı. 2022'nin ilk çeyreğinde fiber ağ uzunluğunu 372 bin kilometreye yükselten Türk Telekom'un fiber hane kapsaması da 30.6 milyona ulaştı. Şirketin özelleştirmeden bu yana yaptığı yatırım ise 18.7 milyar dolara çıktı.