TOGG Yerli otomobil fabrikası nerede? Yerli otomobilin fiyatı ne kadar olacak?

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla TOGG yeri otomobil fabrikası kuruluyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli otomobil fiyatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aralık ayında tanıtılan ve tüm Türkiye'yi heyecana boğan elektrikli araçların üretiminde 4 bin kişi istihdam edecek. 175 bin araç kapasiteli fabrikaya Bursa ve çevre illerdeki vatandaşlar başvurabilecek.

Yerli otomobil fabrikası temel atma töreni bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un katılımıyla gerçekleştiriliyor. Dünyada önemli bir marka olmayı hedefleyen ve ülkemizde de büyük heyecan uyandıran TOGG yerli otomobilin fabrikasında yaklaşık 4 bin kişi istihdam edecek. 

TOGG YERLİ OTOMOBİL FABRİKASI NEREYE KURULUYOR?

Yerli otomobilin fabrikasının inşaatı, bugün saat 18:00'de Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un katılımıyla düzenlecek törenle başlayacak.

"Türkiye’nin Otomobili"nin üretileceği TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaatına Başlama Töreni öncesinde, fabrika ve yerli otomobil hakkında katıldığı televizyonda açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fiyatla ilgili olarak da konuştu.

Türkiye'de otomotiv endüstrisinin kalbi Bursa Kocaeli arasında yer alıyor. Gemlik'te askeriyemize ait arazinin bir kısmını bize verdi. Denize de yakın. Bu neden stratejik konumu nedeniyle Bursa tercih edildi.

YERLİ OTOMOBİL FİYATI NE KADAR OLACAK?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli otomobil fiyatı ile ilgili rekabeti olacak açıklamasında bulundu. Varank, “biz planlamamızı bugünden yapıyoruz. Bu aracı idame etme masraflarına baktığınızda, kullanılan enerji masrafı, servis masrafları düşecek. Hepsini topladığınızda avantajlı şartların oluştuğunu göreceksiniz” ifadelerine yer verdi.

YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN ÇIKACAK?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli otomobilin çıkış tarihi ile ilgili 2022’nin son çeyreğini işaret etti. Varank: “bugünkü planlar 2022'nin son çeyreğinde banttan indirilmesi yönünde. Biz fabrika inşaatımızı belirlediğimiz tarihten itibaren gerçekleştiriyoruz. İnşallah 2022'nin sonunda seri üretimden çıkarak yola çıkmış olacak. Piyasaya çıktığında segmentiyle rekabet edebilme özelliklerine sahip olacaktır. Şarj alt yapısı noktasında da Türkiye'nin ihtiyaçtan fazla noktanın olduğunu biliyoruz. Alt yapı anlamında hiç bir eksiklik yok” diye konuştu.