Yerli 'mini tank' zor görevlere hazır! 

Konya'da endüstriyel elektronik sektöründe faaliyet gösteren bir firma tarafından üretilen insansız kara aracı ANKEBOT, özellikleriyle görenlerin ilgisini çekiyor.

Firma, terörle mücadelede zayiatın önüne geçebilecek robot sistemi üzerine çalışma başlattı. Firma, uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonunda bir metre yüksekliği ve 1.5 metre uzunluğunda paletli mini tank görünümündeki robot üretti. Görüntülü joystick kumanda paneli ile kontrol edilen ANKEBOT isimli araç, 8 saatlik aküsü, saatte 6 kilometre hız kapasitesiyle 100 kilogram yükü taşıyabiliyor.

Yaralı da taşıyabilir

Firmanın yönetim kurulu başkanı Bahattin Düzgün, "Özel amaçla üretildi ve muharebeye müsait. Savunma Sanayii Müsteşarı buraya geldi ve robotu inceledi. Robot, bomba imha çalışmalarında, yangında, sıcak çatışmalarda ve yaralıları taşımada kullanılabilecek" dedi.

Keşif yapabilir

Robotun, en zor arazi koşullarında aksamadan hareket ettiğini, insan hayatını tehlikeye sokacak noktalarda görüntülü keşif yapabildiğini belirten Düzgün, özel robotun 200 metre kumanda menziliyle etkin şekilde kullanılabileceğini vurguladı.