Yerli ‘hidrojenli kombi' için geri sayım başladı

Alarko Carrier, Avrupa'daki örneklerinden sonra Türkiye'de ilk yerli hidrojenli klima üreticisi olmak için kolları sıvadı.

ŞENAY BÜyÜKKÖŞDERE

Geçen yılın ortasından bu yana hidrojenle çalışan kombi üretmek için çalışmalarını sürdüren Alarko Carrier, Avrupa'daki örneklerinden sonra Türkiye'de ilk yerli hidrojenli klima üreticisi olmak için kolları sıvadı. Alarko Carrier Genel Müdürü Cem Akan, özellikle şirketin nötr karbon hedeflerine ulaşabilmek için hidrojen konusunda çalışmalar yürüttüklerini vurguladı. Akan, "Hibrit sistemler nötr karbon hedefine ulaşmada anahtar teknolojiler. Bu sebeple Avrupa'da örnekleri olan hidrojenle çalışan ilk Türk yapımı kombiyi geliştirmek için kolları sıvadık" dedi.

2024'TE TAMAMLANIR

Alarko Carrier'ın da şu anda yüzde 100 hidrojenle çalışan bir kombi üretme fikriyle yola çıktığını hatırlatan Akan, "Henüz Türk markası olarak bunu yapan bir şirket yok. Geçen yılın ortasından bu yana çalışıyoruz. Yüzde 20 seviyesine ulaşabildik. Gazın yüzde 80'i doğalgaz, yüzde 20'si hidrojen. 2024'te tamamlayacağız" dedi.