Yerli girişimlerden Londra'ya çıkarma

Türkiye'nin en büyük girişimcilik etkinliği olan Big Bang Startup Challenge bu yıl Türkiye sahnesine ek olarak Londra'da düzenlenecek. 25 girişimcinin global yatırımcılarla buluşacağı etkinlik yeni yatırımların önünü açacak.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

İTÜ ARI Teknokent, 12 yıldır düzenlediği Türkiye'nin en büyük girişimcilik etkinliği olan Big Bang Startup Challenge'ı bu yıl Türkiye sahnesine ek olarak Londra'da düzenleyecek.

YATIRIM ALMA FIRSATI

Organizasyona seçilen 25 girişim, etkinlik öncesinde 20 Eylül'e kadar süren Demo Day Hazırlık Kampı'na katıldı. Kamp boyunca girişimler; İngiltere pazarından mentor, koç ve yatırımcılarla sunumlarını paylaşıp, yatırım ve pazara giriş stratejileri ile iş modellerini mükemmelleştirmek için yoğun bir süreçten geçti. 26 Eylül'de Canary Wharf bölgesinde gerçekleştirilecek Big Bang Londra Demo Day etkinliği Türkiye'den ihracat hedefiyle seçilen ve global yatırımcıların karşısına çıkmaya hazır 15 teknoloji girişimine sahnede, 10'una networking alanında ev sahipliği yapacak. Girişimler, etkinlikte 60'ı aşkın global yatırımcıyla fiziksel ortamda, 1000'den fazla global yatırımcıyla da online ortamda buluşacak. 250 bin pound ile 2 milyon pound aralığında yatırım arayan alanında öncü girişimlerin sahne alacağı etkinlik girişimler için etkili ve etkin bir network sağlayacak. Etkinliğin açılışı Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

25 START-UP KATILACAK

Big Bang Londra Demo Day'e katılacak 25 girişim arasında Archi's Academy, Branchsight, Bulutklinik, Bunsar, Büyütech, Finlayer, Connected Destinations, GreenFi, Lumnion, Lugath, MYTH AI, NuManufacturing, Omnitive Technologies, One New One, Pardon AI, Porima, RePG, RideNear, RumiTech, Syntonym, Tumurly, TV Ekstra, Uniqgene, Vivoo ve WeartechClub yer alıyor.

EVDE İDRAR TESTİ VERME İMKANI

RıdeNear: Kentsel ulaşımda yaşanan parçalanmayı gidermek için birden fazla taksi ve yolculuk paylaşım hizmetini tek bir uygulamada birleştiren bir mobilite platformudur.

Vivoo: Kişiselleştirilmiş sağlık bilgilerine sınırlı erişim sorununu ele alarak bireyler için gelişmiş evde idrar testleri sunan bir sağlık testi şirketidir. Kullanıcıları, pratik ve doğru bir çözüm ile sağlıklarına dair uygulanabilir bilgilerle güçlendirir.

One New One: İşe alımı hem adaylar hem de işverenler için dönüştüren, yapay zekâ destekli "Akıllı Aday Havuzu", "Akıllı Eşleme", "Akıllı Mülakat", "Akıllı Test Sınav Otomasyonu" ve "Akıllı Teklif" modülleriyle donatılmış platform.

SAĞLIK VERİSİ TUTAN AKILLI KIYAFET

ArchI's Academy: Archi's Academy, uygun maliyetli, ölçeklenebilir ve pratik teknoloji eğitimi sunarak yazılım geliştirme eğitimindeki boşluğu dolduruyor.

Bulutklinik: Doktorların hastalarını takip etmeleri için klinik takip yazılımı ve hastaların doktorlarına ve sağlık hizmetlerine erişebilecekleri bir dijital sağlık platformu.

Bunsar: Uygulama içerisinde kişinin etrafında gördüğü bir ürünün fotoğrafını çekerek ya da çektiği bir ürünün fotoğrafını uygulamaya yükleyerek, görseli aratmaya başlatabiliyor. Bunsar'ın çözümleri e-ticaret dönüş oranlarını artırıyor.

WeartechClub: İnovatif kumaşlara entegre sensör teknolojisiyle kullanıcıların sağlık verilerini, kas ve sinir hareketlerini ve karbon ayak izini gözlemleyen ve gerektiğinde uyaran, mobil uygulamaya entegre akıllı spor kıyafetleri üretmektedir.