Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından hazırlanan 'Yeni Yüzyılda Gastronomi' raporu yayımlandı. MÜSİAD Hizmetler Sektör Kurulu Başkanı Ali Tutuk, "Türkiye'de yiyecek-içecek sektörünün pazar büyüklüğü 2023 yılında 415.55 milyar TL'ye ulaştı. Pazarın gelecek öngörüleri incelendiğinde 2026 yılına kadar 772.4 milyar TL'ye ulaşacağı tahmin ediliyor" dedi. Yerel ve organik ürünlerin yükselişinin küçük işletmelere büyük fırsatlar sunduğunun altını çizen Tutuk, yerel gıda üreticilerinin, büyük zincir restoranlara karşı rekabet avantajı elde etmeye başladığını ve daha fazla müşteri kitlesine ulaşabildiğini söyledi.