Yenilenen Saraçoğlu satışa çıktı

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Çankaya'daki Saraçoğlu Mahallesi'ni koruma, yenileme ve yaşatma çalışmaları tamamlandı. Bakan Özhaseki'nin 2016 yılında sürecini başlattığı, 79 yıllık milli bir miras olan Saraçoğlu Mahallesi, Türkiye Yüzyılı'nda Ankara halkı için yeniden cazibe merkezi oldu.

Ankara'nın merkezinde konumlanan ve Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Çankaya'daki Saraçoğlu Mahallesi'ni koruma, yenileme ve yaşatma çalışmaları tamamlandı. Aslına uygun şekilde korunarak yenilenen projede, farklı tiplerdeki konutlar e-ihale usulüyle satışa sunuldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin 2016 yılında sürecini başlattığı, 79 yıllık milli bir miras olan Saraçoğlu Mahallesi, Türkiye Yüzyılı'nda Ankara halkı için yeniden cazibe merkezi oldu.

SON TARİH 25 AĞUSTOS

Emlak Konut tarafından restorasyon çalışmaları yapılan proje kapsamında tüm altyapılar yenilendi. Toplam 119 konut, 172 ofis, 112 dükkan ve 159 odalı tarihi otel restore edilerek bu önemli milli mirasın gelecek nesillere aktarılması sağlandı. Projede bulunan 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 dubleks ve 6+1 dubleks gibi farklı tiplerdeki 119 konut, Emlak Konut tarafından e-ihale usulüyle satışa sunuldu. Hemen teslim durumundaki daireler için e-ihale süreci 25 Ağustos'a kadar devam edecek. İhaleye emlakkonut.com.tr üzerinden katılım sağlanabilecek.