Yenilenen Finansbank QNB Katar'dan yatırımcı getirecek

Katar’ın en büyük bankası QNB tarafından satın alınan Finansbank, tüm kurumsal kimliğini yeniledi. Banka yaptığı güçlü ortaklıkla Katar’dan yatırımcı çekip Türkiye’den de yurtdışına know how ihraç etmeyi planlıyor.

37.3 milyar dolar piyasa değeriyle Ortadoğu ve Afrika’nın en büyük finansal kuruluşu olan Qatar National Bank (QNB) tarafından haziran ayında satın alınan Finansbank 20 Ekim itibarıyla yoluna QNB Finansbank ismiyle devam ediyor. Satın alma sonrası bankanın gelecek hedeflerinin paylaşıldığı toplantıda konuşan QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, QNB’nin bugüne kadar Türkiye’ye yatırım yapan finans kuruluşları arasında sermaye yapısı en güçlü banka olduğunu söyledi ve Türkiye’nin çok daha iyi noktalara geleceğine inancının tam olduğunu vurguladı. QNB'nin faaliyette olduğu coğrafyalar ile Türkiye arasındaki ticaretin finansmanında Türkiye’deki öncü bankası olmayı hedeflediklerini belirten QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu ise, “Katar’ın en büyük bankasının yatırım yapmasının Katarlı yatırımcıları da Türkiye’ye yönelteceğini düşünüyoruz. Biz de QNB’nin faaliyet gösterdiği 30 ülkeye know how ihraç edeceğiz. Türkiye bankacılık bilgisiyle dünyaya bilgi ihraç edecek düzeyde” dedi.

Değişim için 25 milyon lira 

630’dan fazla şube ve 12 bin çalışana sahip Finasbank, bundan sonra QNB Finansbank olarak yoluna devam edecek.  Türkiye’nin en büyük beşinci özel bankası olan Finansbank, satın alma sonrası, logo, amblem ve tabela değimi gibi kurumsal kimlik yenileme çalışmaları için 20-25 milyon TL bütçe ayırdı. QNB Finansbank, yeni kurumsal kimliğinin kamuoyuna duyurulması için  bir de reklam filmi hazırladı.