Yenilenebilir enerjiye 5 milyon TL

Sürdürülebilirliği Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ÇSY) çerçevesinde ele almaya başlayan Vodafone Türkiye, daha önce ‘Sürdürülebilirlik Raporu' adıyla yayınladığı performans raporunu bu yıl ilk kez ‘ÇSY Raporu' adıyla yayınladı.

Vodafone Türkiye, bu çalışmasıyla, Vodafone Grubu'nun faaliyet gösterdiği ülkeler arasında gönüllü olarak ÇSY raporu çıkaran ilk ülke oldu.

'NET SIFIR' OLACAK

Rapora göre Vodafone'un 15 yılda Türkiye ekonomisine sağladığı doğrudan, dolaylı ve tetiklenen GSYH katkısı 334.4 milyar TL oldu. Son 2 yılda yenilenebilir enerjiye 5 milyon TL yatırım yapan şirket, Nisanda yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçerek Türkiye'de şebekesinin tamamında yenilenebilir enerji kullanan ilk operatör oldu. Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Vodafone'un, 2030'a kadar operasyonlarında, 2040'a kadar da değer zincirinin tamamında net sıfır emisyona ulaşmayı amaçladığını belirtti.

KOVİDLE MÜCADELEYE 114.7 MİLYON TL

Rapora göre Vodafone kadın ve çocuklara yönelik teknoloji ve dijitalleşme temelli eğitimlere ve girişimciliğe odaklanan çeşitli projeler geliştirdi ve son 14 yılda 47 milyon TL'den fazla yatırım yaparak ekosistemde 4,3 milyonu aşkın kişiye ulaştı. Vodafone Türkiye'nin pandemiyle mücadele kapsamında sağladığı destek paketlerinin toplam değeri ise 114,7 milyon TL oldu.