Yeni zamlı sigara fiyat tam listesi açıklandı

Maliye Bakanı Ağbal ÖTV zammı hakkında konuştu. Yaptığımız hesaplamalara göre artış, sigara fiyatlarına yüzde 5-6 oranında bir yükseliş getiriyor. Buradaki 7 kuruşluk maktu vergi artışına bağlı olarak paket başına ortaya çıkabilecek fiyat artışı 50 kuruş olacak'' dedi.

Yeni sigara ve alkol zammı sonra yeni sigara fiyatları ne kadar olacak? Pmaktif.com'da yeni zamlı sigara fiyat listesi yayınlandı. Resmi Gazete'de yayınlanan habere göre Alkollü içkiler ile tütün ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi’ne zam geldi. Sigara yazında zamlanmıştı. Sigara için Temmuz ayında 11 Tl’ye satılan Marlboro, 2 Temmuz 2016 tarihi ile beraber 13 Tl’ye çıkmıştı

PMAktif portalı sigara satış ruhsatına sahip satış noktaları için hazırlanmıştır ve üyelik gerektirir.

Yeni zamlı sigara fiyat 

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Alkollü içkiler ile tütün ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi’ne zam geldi. Resmi gazetede yayımlanan karara göre, alkollü içkilerin ÖTV'si arttırıldı

Maliye Bakanı Ağbal ÖTV zammı hakkında açıklamalar yaptı

Yaptığımız hesaplamalara göre artış, sigara fiyatlarına yüzde 5-6 oranında bir yükseliş getiriyor. Buradaki 7 kuruşluk maktu vergi artışına bağlı olarak paket başına ortaya çıkabilecek fiyat artışı 50 kuruş olacak" 

- "Bazı alkollü içeceklerde de asgari maktu vergilerde ÖTV’yi yüzde 10 oranında artırdık, ortalama perakende satış fiyatlarında yüzde 3 civarında bir artış olacağını hesaplıyoruz" 

- "Ocakta yeniden değerlemeye bağlı artışlar olmayacak, hem tütünde hem alkolde artışlar yapılmış oldu. Bu düzenlemelerden sonra 2017 yılı ile ilgili bir düzenleme düşünmüyoruz, şu anda böyle bir planımız yok" 

- "Tütündeki artışın 2017 bütçesine toplamda 2,7 milyar lira, alkollü içeceklerdeki düzenlemenin ise yaklaşık 540 milyon lira gelir etkisi olacağını tahmin ediyoruz"

TEMMUZ AYINDA ZAM YAPILMIŞTI

Sigara için Temmuz ayında sürpriz zam an itibariyle tiryakilere yansıdı. 11 Tl’ye satılan Marlboro, 2 Temmuz 2016 tarihi ile beraber 13 Tl’ye çıktı. Sigara zamları diğer markalar için de zaman içerisinde belli olacak. Camel ise 10 Tl’ye satılacak.

İşte 2 Temmuz 2016 itibari ile Zamlı Sigara Fiyatları;

Uzun Marlboro Fiyatı : 13,00 TL

Kısa Marlboro Fiyatı : 13,00 TL

Marlboro Blue Fiyatı : 13,00 TL

Marlboro Touch Blue Fiyatı : 12,00 TL

Marlboro Gray Fiyatı : 12,00 TL

Marlboro Aqua Fiyatı : 12,00 TL

Marlboro One Fiyatı : 12,00 TL