Yeni yerine taşındı... Ziraat Katılım'dan 9 yılda 200 şube

Ziraat Katılım, 9'uncu yaşını kutluyor. Ziraat Katılım Genel Müdür Metin Özdemir, 9 yılda 200 şubeyi faaliyete geçirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin ilk kamu katılım finans kurumu olma özelliğini taşıyan Ziraat Katılım, 9'uncu yaşını kutluyor. Kuruldukları 29 Mayıs 2015 tarihinden bugüne katılım bankacılığına yeni bir soluk getirdiklerini belirten Ziraat Katılım Genel Müdür Metin Özdemir, 9 yılda 200 şubeyi faaliyete geçirdiklerini söyledi. 63 şehirde olduklarını ve Türkiye geneline yayılmak için şubeleşmeye devam edeceklerini belirten Özdemir, "400 milyar TL'ye yaklaşan aktif büyüklüğümüzle sektörde 12'nci sırada yer alırken, ilk 10'da olma hedefimizi koruyoruz. Mazisi 160 yılı aşan Ziraat markasından aldığımız gücü, katılım finans ilkeleriyle birleştirdik. Ziraat Katılım ailesi olarak sunduğumuz çözümlerle sektörde değişimlere yön vererek müşterilerimizin yanında olduk. Bu doğrultuda müşteri odaklı hizmet anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu. Ayrıca Ziraat Katılım olarak, Afrika kıtasında bankacılık faaliyetlerine başlayan ilk Türk bankası olduklarını da belirten Özdemir, "2020 yılında Sudan'da açtığımız şubenin ardından 2023 yılında Somali'de şubemizi faaliyete geçirdik. İlerleyen dönemlerde Afrika kıtasının ekonomik ve sosyal kalkınmasına ve bölgede istikrarın sağlanmasına katkıda bulunmayı sürdürmeyi hedefliyoruz" dedi.

FİNANS MERKEZİ'NDE

Ziraat Katılım 9'uncu kuruluş yıldönümünde finansın merkezi olan İstanbul Finans Merkezi'nde Ziraat Kuleleri'ndeki yeni genel müdürlük binasına taşınma sürecini de tamamladı. Ziraat Kule-2'de faaliyetlerini sürdürecek olan Ziraat Katılım, İstanbul'da farklı lokasyonlardaki genel müdürlük birimlerini de tek çatı altında toplamış oldu.