Yeni sisteme ocakta geçiliyor

Bakü'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Dönmez, “Bu yılın başından itibaren kademeli faturalandırmayla ilgili çalışıyoruz.” dedi.

SERDAR SAĞLAM

Yeni yılda geçilmesi planlanan elektrikte kademeli tarifeyle ilgili bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, birinci kademede ödemenin herkes için aynı olacağını, bu tutarın üzerine çıkan kullanımlarda da farkın ikinci kademeden hesaplanacağını söyledi.

HAFTAYA NETLEŞECEK

Bakü'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dönmez, "Bu yılın başından itibaren kademeli faturalandırmayla ilgili çalışıyoruz. Kademeli tarifeyle amacımız dar gelirli ailelerin alım gücüne destek olmak" dedi.

Dönmez, şunları söyledi: "Hedefimiz yıl başına yetiştirebilmek. Önümüzdeki hafta bu konuları netleştireceğiz. Sonrasında da Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edip uygulamaya geçmeyi planlıyoruz." Temel prensibin 4 kişilik hane halkının 100 metrekarelik bir evdeki temel elektrik enerjisi ihtiyacı olduğunu belirten Dönmez, şöyle konuştu: "Birinci kademede asgari ihtiyaçları karşılayacak seviyede bir rakamdan bahsediyoruz. Örneğin; 100 birime kadar bir birim fiyat söyledik. 100 birimin üstünde ayrı fiyat çalışılacak. Herkes için 100 birime kadar aynı. Bu 100 birimin 50 birim üstüne çıkarsanız o 50 birimlik fiyatınız, ikinci kademeden oluşacak."