Yeni pazarlarla ihracatı yüzde 6.5 artırdılar

Türkiye'nin toplam ihracatına aralıksız katkı veren demir ve demir dışı metaller sektörü, pandemi döneminde yeni pazarlara ulaşarak ocak-temmuz dönemi ihracatını yüzde 6,5 artırdı.

Sektör bu dönemde 4,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Türkiye’nin toplam ihracatından yüzde 5 pay alan sektör, en fazla ihracat yapan 6’ncı sanayi kolu oldu. Ocak-temmuz döneminde en fazla ihracat 547 milyon dolarla Almanya’ya yapıldı. ABD’ye ihracat ise bu dönemde % 13 arttı. Ocak-temmuz ayı rakamlarını değerlendiren İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Tahsin Öztiryaki, şunları kaydetti:

KRİZ DÖNEMİNİ FIRSATA ÇEVİRDİLER

“Salgın döneminde organize ettiğimiz sanal ticaret heyetleri vasıtasıyla üyelerimizi pandemi döneminde yeni pazarlar ve müşterilerle buluşturmaya devam ettik. Aldığımız bu hızlı aksiyon kriz dönemini fırsata çevirmemize vesile oldu.” Öztiryaki “Diğer yandan, 100 milyar dolar ticaret hacmi hedefimiz olan ABD’ye ihracatımız temmuzda yüzde 13 oranında arttı. Bu ülkemiz ve sektörümüz adına son derece sevindirici bir gelişme. Bu zor günlerde İDDMİB bünyesindeki sektörlerimizin birçoğunun hızla çalışanlarının güvenliğini ve sağlığını koruyucu tedbirlerini alarak, fabrikalarında üretime ara vermeden devam ettiğini, ihracat yapmak için daha fazla efor göstererek aralıksız çalıştığını gördük. Temmuz ayı itibariyle tüm sektörlerimiz yeni normal düzende ülkemiz geleceği için üretmeye ve ihraç etmeye devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.