Yeni nesil muhasebe platformuyla 40 bin KOBİ'nin hayatı kolaylaştı

Bulut tabanlı yeni nesil ön muhasebe ve finans platformu KolayBi', 40 bin KOBİ'ye zaman ve kaynaktan tasarruf ettirdi. Firma aldığı 1.1 milyon $ yatırımla yeni ürünler geliştirip büyümeyi planlıyor.

Finans ve ön muhasebe süreçleri için sunduğu çözümlerle KOBİ'lerin ticari işlerini kolaylaştıran KolayBi', aynı zamanda KOBİ'ler için zaman ve kaynak tasarrufu sağlıyor. Türkiye'nin önde gelen muhasebe ve finans platformlarından biri olarak 40 binden fazla KOBİ'ye hizmet sunan KolayBi', Techone Venture ve Türkiye'nin önde gelen girişim sermaye fonlarının katılımıyla 1 milyon 150 bin dolarlık yatırım aldı. Firma elde ettiği bu yatırımla 2023 yılında hizmet vermeyi planladığı 100 bin aktif müşterisi için yeni ürünler geliştirmeyi ve büyüme stratejisini güçlendirmeyi hedefliyor.

70 MİLYAR FATURA KESTİ

KolayBi' CEO'su Gökhan Boyana, "Finansal takip eksikliği ve nakit yönetiminin doğru yapamaması nedeniyle birçok KOBİ kuruluşundan sonraki 5 yıl içinde batıyor. İşletmeler gelirlerini, giderlerini ve masraflarını bu sisteme doğru şekilde girdiklerinde, anlık nakit akışlarıyla birlikte kar ve zararlarını da görebiliyorlar. Tüm dünyada ticaretin yüzde 98'ini KOBİ'lerin oluşturduğunu hesap ettiğimizde karşımıza devasa bir hizmet alanı çıkıyor. Şu an kullanıcılarımız; KolayBi' üzerinden 40 binden fazla şirkete, 70 milyar TL tutarında fatura kesmiş durumda" değerlendirmesinde bulundu.

TÜM BANKALARA ENTEGRE OLACAK

Boyana, yeni dönem hedeflerini şu şekilde açıkladı: "Bu yılki başlıca hedefimiz ürünümüzü kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre şekillendirerek işletmeye özel çözümler yaratmak. Bu amaçla, Türkiye'de tüm bankalarla entegre olmayı planlıyoruz. Ayrıca yakında Servis Bankacılığı sistemine kullanıcı dostu bir arayüzle dahil oluyoruz. Böylece çok yakında tüm KolayBi' kullanıcılarının kendilerine özel bir hesap numarası ve ATM kartı olacak."

YENİ PAZARLARA AÇILACAK

KolayBi' CEO'su Gökhan Boyana şirketin gelecek hedeflerine değinerek, "Bugünün koşullarına ve teknolojisine uyum sağlamak isteyen bankacılık ve finans sektöründe en önemli unsur, finansal teknoloji altyapı hizmetlerini sunan kurumlardır. Biz de bu kapsamda işletmelerin asıl ihtiyaçlarını araştırıp, sürekli yenilikçi ve güncel kalarak ürünlerimizde fark yaratmaya çalışıyoruz. Bu yılın üçüncü çeyreğinde başta Avrupa ve Ortadoğu pazarları olmak üzere yurtdışında faaliyet göstermeye ve büyümeye odaklandık. Bu hedefimiz doğrultusunda KolayBi' hizmetini yurtdışındaki KOBİ'ler ile de buluşturacağız" ifadelerini kullandı.