Yeni müjdeler geliyor! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan millete sesleniş konuşmasında... Kabine toplantısı saat kaçta?

2022'nin son Kabine Toplantısı ile ilgili aramalar hız kazandı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün (26 Aralık) Başkan Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kabineden çıkacak kararları büyük bir merakla bekleyen vatandaşlar ''26 Aralık Kabine Toplantısı saat kaçta? Cumhurbaşkanı Erdoğan saat kaçta açıklama yapacak?'' sorularının yanıtını araştırıyor. İşte merak edilenler...

Yılın son Kabine Toplantısı için geri sayım sona erdi. Bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak 2022 yılının 24'üncü ve son kabine toplantısında masadan yeni müjdelerin çıkması bekleniyor. Masada ilk olarak ekonomi ve enerji konuları konuşulacak. (EYT) ilgili düzenlemeye ilişkin çalışmalar da masada değerlendirilecek. Peki, Kabine Toplantısı saat kaçta başlayacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan saat kaçta açıklama yapacak?

YENİ MÜJDELER GELİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999 ve öncesi olan çalışanları yakından ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenleme çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirecek. Kısa süre içinde Meclise sunulması planlanan düzenlemenin detayları masada değerlendirilecek.

Karadeniz'de keşfedilen doğal gazın milli sisteme bağlanması yönünde yürütülen çalışmalarda gelinen aşama da Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin gündeminde olacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazıyla ilgili gelişmeleri kabinede anlatacak. Erzurum'da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada "Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız." diyen Erdoğan'ın kabine sonrası millete sesleniş konuşmasında alınan kararları kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda ayrıca 2022 yılına ilişkin genel değerlendirmenin yanı sıra yeni yılda başta ekonomi, dış politika ve terörle mücadele olmak üzere birçok alanda yapılacak çalışmalar ve Meclis'te bunlara ilişkin atılacak adımların ele alınması bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISI SAAT KAÇTA?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı saat 15.40'ta başladı.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMASI SAAT KAÇTA?

Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları canlı yayında açıklayacak. Saati bilgisi ise henüz belli değil.