Bu hafta halka arz olacak şirketler hangileri? Yeni halka arzlar ne zaman? Halka Arz Takvimi 2023

23-24 Kasım Halka arz takvimi, yeni haftada yatırımcılar tarafından merak ediliyor. SPK tarafından yayımlanan yeni liste ile bu hafta yeni halka arz olacak şirketler belirlendi. Borsa İstanbul'da halka arz edilecek olan şirketler Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) her perşembe yayınladığı bültenlerden ya da halka arz uygulamaları üzerinden takip edilebilir. Yeni halka arzlar ne zaman? Bu hafta halka arz olacak şirketler hangileri? İşte Halka arz olacak firmalar...

Yeni halka arzlar, yatırımcılar tarafından takip edilen konular arasında yer alıyor. Bu hafta halka arz edilecek şirketlerin talep toplama ve işlem tarihleri belli oldu. SPK tarafından yeni haftada halka arz olacak şirketler haftalık yayınlanan bülten ile duyuruluyor. Buna göre Yeni halka arzlar ne zaman? Bu hafta halka arz olacak şirketler hangileri? İşte Halka Arz Takvimi 2023

YENİ HALKA ARZLAR NE ZAMAN?

Yatırımcılar yeni halka arzlara yoğun ilgi gösteriyor. Halka arz olacak firmaların lot sayısı, değeri, sahibi, hangi alanlarda faaliyet gösterdiği gibi birçok detaya göre alım işlemleri yapılıyor. Bu hafta üç yeni şirket halka arz edilecek. Sermaye Piyasası Kurulu ise yeni haftada halka arza açılacak şirketleri yayımladığı bülten ile duyuruldu. İşte haftalık halka arz takvimi

BU HAFTA HALKA ARZ OLACAK ŞİRKETLER HANGİLERİ?

Bu hafta Çates Elektrik Üretim AŞ'nin mevcut ortağı Parla Enerji Yatırımları AŞ'ye ait 8.255.000 TL nominal değerli (B) grubu paylar halka arza konu edilecektir. 1 TL nominal değerli paylar 57,15 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacaktır.

Şeker Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin mevcut ortağı Şekerbank TAŞ'nin sahip olduğu 17.500.000 TL nominal değerli paylar halka arza konu edilecektir. 1 TL nominal değerli paylar 7 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacaktır.

Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, 525.000.000 mevcut sermaye ile 1 TL nominal değerli paylar 3,00 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacaktır

20-25 Kasım'da halka arz için başvuru sonuçlarını bekleyen firmalar ise şu şekilde;

MARBAŞ MENKUL DEĞERLER A.Ş.

YEŞİL GLOBAL ENERJİ A.Ş.

FERBİS TARIM TİCARET VE SANAYİ A.Ş.

ZORLU YENİLENEBİLİR ENERJİ A.Ş.

KULE HİZMET VE İŞLETMECİLİK A.Ş.

GOLDA GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

COSMER KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş

ENDA ENERJİ HOLDİNG A.Ş

HALKA ARZLARI NEREDEN TAKİP EDEBİLİRİM?

Güncel haftalık halka arz takvimi, borsa yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Halka açılan şirketlerin talep toplayacağı tarihler, mevcut sermaye bilgileri, yeni sermaye rakamları, satış fiyatı gibi bilgilere Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan bültenlerde yer veriliyor.

Halka Arza girecek şirketleri görmek ve hisse senedi satın almak isteyen yatırımcılar, SPK tarafından yayımlanan haftalık halka arz listelerini aşağıdaki bağlantıdan takip edebilir.

HAFTALIK HALKA ARZ TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

Borsa İstanbul ve SPK'ya müracaat eden bir şirketin gerekli incelemelerden geçmesi ve halka arz izahnamesinin onaylanmasının ardından talep toplama aşamasına geçilir. Halka arz talep toplama sonuçları, talep toplama sürecinin sona ermesinin ardından ortalama 3-5 iş günü içerisinde açıklanır.

Talep toplanan hisse senedinin kodu piyasa ekranında arama alanına yazılarak bulunur. Alım satım ekranı açıldığında, işlem yapmak istenlien hisse adedi ve tutar bilgileri belirli alanlara girilerek arz başvurusu gerçekleştirilir.