‘Yeni Evim'e yoğun ilgi

‘Yeni Evim Konut Finansman Programı'na başvurular önceki gün başlamıştı.

Orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını amaçlayan 'Yeni Evim Konut Finansman Programı'na başvurular önceki gün başlamıştı. 100 bin yeni konutu içeren kampanyadan yararlanabilmek için vatandaşlar iki günde hizmete alınan internet sitesine (https://yenievimkampanyasi.com.tr/) ve konut satış ofislerine akın etti. 15 yıl vade, asgari yüzde 10 peşinat ve aylık yüzde 0.69'dan başlayan faiz oranlarıyla ev sahibi imkanı sağlayan kampanyada, aylık taksitlerin bir kısmını geri ödeme şartıyla hazine 3 yıl boyunca üstlenecek.

'ÇAĞRI'YA HÜCUM

Projedeki peşinat durumu, ikinci el evlerin dahil olup olmayacağı, ödeme planı, farklı illerden konut edinebilme durumu, başvuruların nasıl yapılacağı, kimlerin projeye dahil olabileceği gibi detaylar ilk gün en çok yanıt aranan sorular oldu. Kampanyadan dolayı çok yoğun taleple karşı karşıya olduklarını belirten Gamador İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karaarslan, kampanyayla inşaat sektörünün hızlanacağını, piyasaya yeni konut arzının da sağlanacağını söyledi. Yoğunluğun sadece satış ofislerinde olmadığını vurgulayan Karaarslan, "Kampanyanın açıklandığı günden bu yana çağrı merkezlerinde de yoğunluk yaşıyoruz" dedi.

VATANDAŞ MEMNUN

Satış ofisine bilgi almak amacıyla gelen Hakan Kocatürk, bu tarz kampanyaların orta gelirli aileler için çok büyük avantaj sağladığını, bunu değerlendirmek istediklerini söyledi. Yaklaşık bir yıldır ev almayı planladığını belirten Kocatürk, "Gerçekten güzel projelerle karşılaşıyoruz. Faiz ve kredi oranları bizim için çok çok önemli. Bu dönemde ev almak gerçekten zor ama bu tarz katkıları da değerlendirmeyi sonuna kadar isteriz" dedi.

Fatma Usta da uzun zamandır ev almak istediklerini ancak ekonomik şartların farklılık göstermesinden dolayı bu planlarını ertelediklerini ifade etti. Kampanyayla birlikte satış ofislerini gezmeye başladıklarını belirten Usta, "Ödemelerde, devletin katkısından dolayı kolaylık sağlandığı için artık biz de ev almayı planlıyoruz" diye konuştu.