Yeme-içmede 7 bin TL maaşla şefler aranıyor

Unilever Ev Dışı Tüketim, yeni çevrimiçi mobil eğitim uygulaması ‘UFS Academy'yi tanıttı.

ŞENAY BÜYÜKKÖŞDERE

Türkiye'de her 2 profesyonel mutfaktan 1'ine giren Unilever Ev Dışı Tüketim, yeni çevrimiçi mobil eğitim uygulaması 'UFS Academy'yi tanıttı. Unilever Ev Dışı Tüketim'in şeflerle gerçekleştirdiği araştırmadan yola çıkarak geliştirilen UFS Academy, içerdiği ücretsiz eğitimlerle geniş bir yelpazede içerikler sunuyor. Şefler, eğitimlere mobil cihazlarından erişebiliyor. Eğitimin sonunda testleri geçen şefler ise ICCA akreditasyonuna sahip sertifikalar alıyor.

ŞEF AÇIĞI YÜKSEK

Uygulamanın önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyleyen Şef Arda Türkmen, hızla büyüyen yeme içme sektöründe şef açığının yüksek olduğunu ifade etti. Türkmen, "Bu oldukça zor bir sektör. Eğitim alanların sadece yüzde 3-5'i sektörde kalmaya devam ediyor. Ama aynı zamanda kalanlar için büyük fırsatlar barındırıyor" dedi. Türkmen, donanımlı bir şefin en az aylık 7 bin TL kazandığını, bunun kişinin yeteneklerine göre bir CEO maaşına kadar çıkabildiğini kayetti. Unilever Ev Dışı Tüketim Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz de, "Ev dışı tüketim sektörünün gelişimine katkı sağlayacak adımlara odaklanıyoruz" diye konuştu.

ÇOK HIZLI TOPARLANDI

Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği Başkan Yardımcısı ve Big Chefs Kurucusu Gamze Cizreli ise, pandeminin ardından yeme içme sektörünün hızla toparlanma sürecine girdiğini belirterek, "2022'nin 2019'un üzerine çıkacağını öngörüyoruz. Bu da tabii ki istihdam açığı yaratıyor" diye konuştu.