Yaz rotası Türkiye

Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Norbert Fiebig “Türkiye rezervasyonları yüzde 40 artışta” derken aynı gün SunExpress, Türkiye'ye yaz için 28 ek uçuş rotası koydu. Rotaların 10'u Anadolu illeri olacak.

Berlin'de geçen hafta düzenlenen 55. Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı'nda Türk turizmine dönük gelen olumlu sinyaller somutlaşıyor. Türkiye bu yıl 7 milyonu Alman pazarından olmak üzere toplam 60 milyon ziyaretçi beklerken Almanların Türkiye rezervasyonlarındaki artış şimdiden yüzde 40'ı geçti. Artan talep üzerine SunExpress de Türkiye'ye yaz için 28 ek uçuş rotası koydu. Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Norbert Fiebig "Almanların nereye seyahat ettiğine baktığımızda gördüğümüz şey; rezervasyonda yüzde 40'tan fazla artışla Türkiye çok iyi durumda. Tatil paketi söz konusu olduğunda Türkiye, İspanya'dan bile önde. 3. sırada Yunanistan ve 4. sırada Mısır var" dedi.

TÜRKİYE 1 NUMARA

Fiebig, Türkiye'ye yönelik rezervasyonların bu yıl özellikle çok iyi olduğunu ve bunun tüm sene boyunca devam etmesini beklediğini kaydederek, "Bunun nedeni Türkiye'nin çok iyi bir fiyat/performans oranına sahip olması ve Almanya'da çok popüler olan her şey dahil ürünler söz konusu olduğunda Türkiye'nin bu destinasyonlar arasında bir numarada bulunması" ifadelerini kullandı.

RAKİPLERDEN İYİSİNİZ

Fiebig, Türkiye'yi en başarılı destinasyon olarak gördüklerini belirterek "Türkiye'nin çok popüler olan güneş ve plaj ürününün yanı sıra kültürel ve sportif taraftaki cazibesiyle daha fazla insan çekmeye odaklanması lazım" açıklamasında bulundu. Türkiye'nin sağlık turizmi konusunda da çok cazip olduğunu vurgulayan Fiebig, "Genel olarak son birkaç yıldır Türkiye'nin turizmde çok iyi gittiğini görüyoruz. Türkiye diğer rakiplerinden daha iyi durumda" diye konuştu.